Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Νέα Frontex: Παρέμβαση χωρίς αίτημα και κοινές επιχειρήσεις σε έδαφος τρίτων χωρών …

 frontex.europa.eu

Στην Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα συμμετέχουν ένας ευρωπαϊκός οργανισμός φύλαξης των συνόρων και των ακτών, που θα σχηματιστεί με βάση τον Frontex, και οι αρμόδιες για τη διαχείριση των συνόρων αρχές των κρατών μελών, που θα εξακολουθήσουν να ασκούν την καθημερινή διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

Τη δυνατότητα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ακόμη και όταν ένα κράτος μέλος δεν επιθυμεί να λάβει τα αναγκαία μέτρα καθώς και να πραγματοποιεί κοινές επιχειρήσεις με γειτονικές τρίτες χώρες στο έδαφός τους προβλέπουν οι προτάσεις της Κομισιόν, ενώ προωθούνται συστηματικοί έλεγχοι όλων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από τον χώρο του Σένγκεν ... (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:20:13, Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 20:04).

Επί τέλους το πάγια άποψη της Ελλάδος ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, γίνεται πανηγυρικά αποδεκτή, από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι αυτό έγινε εξαιτίας της τραγικής αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να προασπίσει τα σύνορά της χώρας από όλες τις απειλές, των ερασιτεχνισμών και της ακαταλληλότητάς της να κυβερνήσει και από τις πολιτικές πεποιθήσεις των μελών της  και των κρυφών παραγόντων και μηχανισμών που τη στηρίζουν.

Η Ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται ανέτοιμη να κυβερνήσει, ανίκανη να κατανοήσει την πραγματικότητα, ανίκανη να κατανοήσει τους κανόνες της συμμετοχής στην ΕΕ, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανίζονται με πασιφανή έλλειψη γνώσεων και ικανοτήτων.

Το τελευταίο πιστοποιείται από το γεγονός ότι δεν έχει κάνει καμιά πρόταση προ την Επιτροπή της ΕΕ, παρόλο ότι  βρίσκεται αντιμέτωπη και με το σύνολο των προβλημάτων και υφίσταται τις συνέπειες που συνεπάγονται τα πρωτοφανή και ανεξέλεγκτα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα.

ΥΓ: Όλο και περισσότερα πλέον άρθρα κάνουν προτάσεις, ίδιες ή παρεμφερείς με αυτές που εμείς δημοσιεύσαμε από το Σεπτέμβριο του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου