Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Όπισθεν ολοταχώς βάζει και ο εκπληκτικός δήμαρχος Αθηναίων …

Περίπτερα με νέα αισθητική αναζητεί ο Δήμος Αθηναίων
Μία από τις προτάσεις που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων.


Μία από τις προτάσεις που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται περί αριστουργήματος
Σε αναζήτηση ενός νέου ενιαίου τύπου περιπτέρου βρίσκεται ο δήμος Αθηναίων με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε χθες ο διαγωνισμός αρχιτεκτονικών ιδεών για τα νέα περίπτερα της Αθήνας που είχε προκηρύξει ο δήμος, με την απονομή δύο πρώτων και ενός τρίτου βραβείου … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20 Ιανουαρίου 2016).

Θαυμάσια, στην πόλη της Παλλάδος Αθηνάς.

Η μόνη πόλις στο πολιτισμένο κόσμο που τα περίπτερα εξακολουθούν να αποτελούν βραβείο διαπλοκής και εξυπηρέτησης άνομων συμφερόντων, ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει προ πολλού για  λόγους υγιεινής πρωτίστως, ρύπανσης, κατάληψης δημοσίου χώρου, παρεμπόδισης πεζών να κινούνται άνετα στα μικρά έως ανύπαρκτα πεζοδρόμια της πόλεως, Γολγοθά για ηλικιωμένους, συμπολίτες μας ΑΜΕΑ, μητέρες και γονείς με μικρά παιδιά, κακοποίηση της αισθητικής και άλλα.

Έχουμε απευθυνθεί στο κ. δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη και έχουμε εκφράσει τις απόψεις μας για το θέμα πολλάκις – βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/08/blog-post_54.html και αναφορές εκεί. Αυτός βέβαια ως καλός νεοέλληνας που σέβεται τους δημότες και τους νόμους ούτε καν απάντησε. Αλλά θα μας θυμηθεί και αυτός παραμονές εκλογών!

Το τραγικό είναι  ότι και ο εκλεκτός δήμαρχος αναγνωρίζει πολλά από  αυτά – εκτός των συνθηκών υγιεινής – αλλά επιμένει στο διασυρμό της πόλεως και την επιδεικτική αγνόηση των δικαιωμάτων των πεζών πολιτών.

Τι κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου