Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Εντυπώσεις από ολιγοήμερη διαμονή στα Καμένα Βούρλα …

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του έτους που όλοι αισθανόμαστε προσμονή, έχουμε προσδοκίες και η ψυχή μας γαληνεύει. Όλοι πιστεύω γινόμαστε καλλίτεροι άνθρωποι και έχουμε μεγαλύτερη προθυμία να κρίνουμε θετικότερα αυτά που βλέπουμε και αυτά που μας επηρεάζουν.

Τα Καμένα Βούρλα είναι μια μικρή ανυπόληπτη πλέον πόλη. Που έζησε μεγάλες δόξες χάρις στη γενναιοδωρία της Φύσεως να την προικίσει με ιαματικά νερά και ένα πολιτικό σύστημα που ήθελε σώνει και ντε, εις βάρος κάθε λογικής και κάθε ορθολογισμού, όλη η κίνηση οχημάτων του κύριου δρόμου Αθηνών-Λαμίας-Λάρισας-Θεσσαλονίκης  να περνά από την παραλία της πόλεως. Έτσι πρώτα άνθισαν τα ιαματικά λουτρά και ο ιαματικός τουρισμός και όταν οι πολίτες άλλαξαν γούστα, άνθισαν οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής δηλαδή χυλοπίτες, τραχανάς, κουραμπιέδες, λουκούμια και μερικά ακόμη.

Όλα έχουν όμως ένα τέλος και σήμερα η πόλη δείχνει το σαραβαλιασμένο πρόσωπό της
,
Περασμένα μεγαλεία και άριστη αισθητική
χωρίς προοπτική, δυναμισμό και κέφι για το μέλλον. Χαρακτηριστικά είναι η άναρχη δόμηση
,
Εκκλησία με το προφανώς αυθαίρετο εξάρτημα
η προσβολή του θαλασσίου μετώπου, η εγκατάλειψη, η έλλειψη αισθητικής, οι κακοτεχνίες, τα ερείπια και οι πολλές αντιαισθητικές ταμπέλες προς άγραν πελατών.

Το μόνο που μένει όρθιο ακόμα και αγωνίζεται είναι το εξαιρετικό ξενοδοχείο Γαλήνη (δείγμα της χρυσής εποχής των Ξενία).

Πονά η ψυχή σου με την ανυπαρξία δυναμισμού και προοπτικής της ελληνική επαρχίας. Ασφαλώς τα πράγματα είναι καλύτερα τους θερινούς μήνες, αλλά η χειμερία νάρκη τορπιλίζει κάθε προσπάθεια και όλα τα όνειρα των νέων.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν λύσεις. Προτείνουμε τα προφανή:
  1. Ανασχεδιάζεται ολόκληρη η πόλη ως κέντρο ιαματικού τουρισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Η πόλη μετέχει σε ένα δίκτυο ιαματικών λουτρών της Ελλάδος, που σχεδιάζεται και υλοποιείται άμεσα. Εμπλέκονται ενεργά οι Ιατρικές Σχολές της Ελλάδος και άλλες σχετικού αντικειμένου τριτοβάθμιες μονάδες εκπαίδευσης και έρευνας (όπως φυσικής αγωγής, φυσιοθεραπευτών, διατροφολόγων, φυσικών, χημικών βιολόγων κλπ.)
  2. Αναζητούνται επενδύσεις στον τομέα των ιαματικών λουτρών και τεχνογνωσία από  Έλληνες (επιχειρηματία του Γαλήνη και άλλους) και ξένους. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα ιαματικού και ιατρικού τουρισμού με χώρες της βορείου Ευρώπης, προς εξασφάλιση κατάλληλου αριθμού επισκεπτών ώστε οι επενδύσεις να είναι κερδοφόρες
  3. Η περιοχή ήταν γνωστή για την παραγωγή χτενιών και αχιβάδων. Μάθαμε ότι παράγει και εξαιρετικής ποιότητας γλώσσες. Μελετάται άρα, η εγκατάσταση εκτροφείων των εξαιρετικών αυτών ειδών και ο σχεδιασμός υψηλών προδιαγραφών γαστρονομίας βασισμένης στα προϊόντα αυτά
  4. Σχεδιάζεται νέα στρατηγική ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και αθλημάτων, αξιοποιώντας το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θαλάσσιο οικοσύστημα της Βορείου Ευβοίας
  5. Σχεδιάζεται νέα στρατηγική αξιοποίησης των Θερμοπυλών, λόγω ιστορίας, μύθων, ιαματικών νερών και συνδυάζεται με τα στοιχεία των Καμένων Βούρλων
  6. Λέξη κλειδί για όλους τους προγραμματιζόμενους σχεδιασμούς, δραστηριότητες, υπηρεσίες και υποδομές είναι η ποιότητα
Δεν κομίζουμε γλαύκα στην Αθήνα. Αλλά θα θέλαμε κάποτε να δούμε τους ανθρώπους της περιοχής (όπως και όλων των περιοχών της Ελλάδος) να παίρνουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να μην περιμένουν το ανίκανο, κλεπτοκρατικό, άθλιο και σάπιο εν πολλοίς κράτος, να τους βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου