Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Εύλογο ερώτημα …

Λάβαμε μέσω ηλ. ταχυδρομείου στις 28 Δεκεμβρίου 2015, ένα μικρό κείμενο, με τον τίτλο «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ», που φέρεται να έχει συντάξει κάποιος άγνωστος και να επαναλαμβάνεται με την ένδειξη «Γράφει ο Αντίοχος». Το παραθέτουμε αμέσως μετά:

«Μου επισημάνθηκε από φίλο και σας το μεταφέρω. Η Αιθιοπία, κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των δέκα φτωχότερων κρατών του κόσμου, με πιο ενδεικτικό στοιχείο τον μέσο όρο ζωής των κατοίκων της, που είναι τα 44 χρόνια, 43 για τους άνδρες και 45 για τις γυναίκες (όταν στην Ευρώπη είναι σχεδόν ο διπλάσιος).Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα είναι επισήμως το 62,9%. Ο πληθυσμός της χώρας είναι 67.673.031 κάτοικοι (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή), γεγονός που καθιστά την Αιθιοπία την 3η σε πληθυσμό χώρα της Αφρικής μετά τη Νιγηρία και την Αίγυπτο. Επιπλέον, η χώρα αυτή έχει περάσει πολέμους, εμφύλιες συγκρούσεις και μεγάλες περιόδους λιμού - εξ' ου και το «είναι σαν παιδί της Αιθιοπίας» για κάποιον πολύ αδύνατο άνθρωπο.

Σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι διάφοροι «ανθρωπιστές- αντιρατσιστές», η μετανάστευση από τις χώρες της Αφρικής στην Ευρώπη οφείλεται στην ακραία φτώχεια και τη δυστυχία. Αν, όμως, ήταν έτσι, τότε η Ευρώπη θα έπρεπε να κατακλύζεται από Αιθίοπες. Αλλά, οι εξ' Αιθιοπίας προερχόμενοι λαθρομετανάστες είναι ελάχιστοι. Και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Γιατί άραγε;

Μήπως επειδή είναι η μόνη χώρα της Αφρικής που κατοικείται από χριστιανούς(κόπτες), ενώ τα γνωστά κυκλώματα που προωθούν λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, στέλνουν επίτηδες μόνο μουσουλμάνους, γιατί το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων προβλέπει την ισλαμοποίηση της Ευρώπης;»

Θα μπορούσαν άραγε οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι κκ. Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, κ. Μουζάλας, αν υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι εμπειρογνώμονες των διαφόρων υπουργείων (εκτός των προαναφερθέντων) όπως Εσωτερικών, Πολιτισμού, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας, κλπ., κλπ., να πληροφορήσουν τους πολίτες αυτής της χώρας  για το τι ακριβώς συμβαίνει;

Φαίνεται όμως ότι παριστάνουν τους υπουργούς και τους εμπειρογνώμονες μόνον την ώρα της καταβολής μισθών, επιδομάτων και άλλων παροχών και κανένας δεν θεωρεί υποχρέωσή του να δώσει στη δημοσιότητα τεκμηριωμένα στοιχεία, ώστε να ξέουμε όλοι που βαδίζουμε και τι μας περιμένει.

Πας αντίλογος δεκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου