Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Οι νέες τεχνολογίες να βοηθήσουν την πληγωμένη Σένγκεν …

Γερμανία: Σε κίνδυνο η ζώνη Σένγκεν μετά τα νέα μέτρα ελέγχων Δανίας - Σουηδίας
Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζώνη ελεύθερης μετακίνησης χωρίς διαβατήριο Σένγκεν μετά τα νέα μέτρα ελέγχων στα σύνορα Δανίας και Σουηδίας, εκτίμησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
 
Η προσφυγική κρίση, με την είσοδο στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερων από 1 εκατομμυρίου προσφύγων, κυρίως μέσω Ελλάδας το 2015, έχει οδηγήσει πολλές χώρες - μέλη της Ένωσης και πιο ειδικά της συνθήκης Σένγκεν (στην οποία λαμβάνουν μέρος 22 εκ των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε.) να εντείνουν τους ελέγχους στα σύνορά τους, αίροντας στην πράξη την απόλυτη ελευθερία μετακίνησης η οποία είχε κατακτηθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Δανία και Σουηδία έχουν λάβει αποτρεπτικά μέτρα για τη μετανάστευση, θεωρώντας ότι δεν μπορούν να δεχτούν μεγάλους αριθμούς επιπλέον προσφύγων σε σχέση με αυτούς που ήδη έχουν φθάσει στη Σκανδιναβία. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:15, Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 13:58).

Καιρός είναι  να υπάρχει έλεγχος, αλλά τέτοιος που να μην επηρεάζει την ελεύθερη και άνετη διακίνηση των νομοταγών Ευρωπαίων πολιτών. Και κάτι τέτοιο είναι  εύκολα εφικτό με τις σύγχρονες τεχνολογίες. 

Μη φθάσουμε στις απαράδεκτες πρακτικές της Ελλάδος που εδώ και τοιχιστούν είκοσι χρόνια βάζει κάγκελα στα παράθυρα των ισογείων των σχολείων, πανεπιστημιακών κτηρίων και άλλων δημοσίων κτηρίων, προκείμενου να αποτραπούν οι καθιερωμένοι πλέον και καθημερινοί ατιμώρητοι βανδαλισμοί. Και έτσι οι νομοταγείς πολίτες και εργαζόμενοι διαβιούν σε χώρους εργασίας που παραπέμπου σε κελιά φυλακής, ενώ οι εγκληματίες και οι παράνομοι  αλωνίζουν ελεύθεροι και άνετοι όπου θέλουν και όπως θέλουν. 

Εγκλήματα χωρίς τιμωρία και αυτoεγκλεισμός σε φυλακές μεγίστης παράνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου