Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Χαμηλά» το ελληνικό σύστημα υγείας …

«Χαμηλές πτήσεις» για άλλη μία χρονιά για το ελληνικό σύστημα υγείας, που κατατάσσεται στην 28η θέση μεταξύ 35 ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά στην αποδοτικότητά του για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά που κρατάνε χαμηλά το ελληνικό σύστημα υγείας είναι η αδυναμία για αυθημερόν πρόσβαση στον οικογενειακό γιατρό, οι λίστες αναμονής, το «φακελάκι», η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, οι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά μικρόβια, το έλλειμμα στη φροντίδα των ηλικιωμένων, οι καισαρικές τομές και η μη πρόληψη του καπνίσματος.

Το ελληνικό σύστημα υγείας υστερεί επίσης στο δικαίωμα σε δεύτερη γνώμη και στην πρόσβαση του ασθενούς στον φάκελο υγείας του. Στον αντίποδα, στα θετικά του συστήματος είναι η νομοθεσία για τα δικαιώματα των ασθενών, η απευθείας πρόσβαση σε εξειδικευμένο γιατρό χωρίς παραπεμπτικό, η μείωση των θανάτων από εγκεφαλικά επεισόδια … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 28 Ιανουαρίου 2016).


Πάλι παρέα μα τους εξαιρετικούς γείτονές μας, οι οποίοι όμως κάνουν σημαντικά βήματα προόδου και σε λίγο θα πηγαίνουμε σε αυτούς για να βρούμε τη γειά μας. 

Και τα θετικά είναι παράλογες ρυθμίσεις που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, συνήθως, δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες και δεν βελτιώνουν τις απαράδεκτες υπηρεσίας υγείας. 

Έχουμε πει τη γνώμη μας για το «σύστημα Υγείας», αλλά δεν συγκινείται κανένας στην Ελλάδα, του «ωχ αδερφέ» και του «δεν γίνεται τίποτε» - βλέπετε π.χ.  http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/12/blog-post_3.html    , http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/11/blog-post_9.html και το σχετικό που αφορά και τις ιατρικές σχολές http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/11/blog-post_5.html . 

ΥΓ: Υπάρχουν και δεκάδες άλλες σχετικές αναρτήσεις, αλλά κανείς αρμόδιος προς τους οποίους έχουμε απευθυνθεί δεν θέλησε να κάνει κάτι ούτε καν να απαντήσει – απλά δείγμα έλλειψης παιδείας και προκλητικής περιφρόνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου