Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Και πάλι τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα …

Δεκαετίες τώρα (από τα μέσα της δεκαετίας του 1990) ζούμε με την προκλητική, αντίθετη με κάθε έννοια και κανόνα διεθνούς δικαίου και μη ανεκτή για κυρίαρχο κράτος, απειλή της Τουρκίας, να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα, δηλαδή σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, του οποίου μέλος είναι και η ίδια, αν τολμήσει κάνει χρήση των δικαιωμάτων της και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, από τα 6 στα 12 μίλια – το περίφημο casus belli (βλέπετε «Γκρίζες Ζώνες»).

Στην ιστορία αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφορούσε προκλητικά και δεν θέλησε ποτέ να εγκαλέσει και να βάλει στη θέση της τη Τουρκία, με τη μεγάλη αγορά, τις πάμπολες ευρωπαϊκές επενδύσεις και το πάντοτε αγαπημένο και ανεπιφύλακτα υποστηριζόμενο από τη Γερμανία τουρκικό κατεστημένο.

Ο καιρός πέρασε και τα πράγματα άλλαξαν. Και ξαφνικά η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάλαβε ότι τα Ελληνικά σύνορα και ιδίως τα θαλάσσια, είναι ιδιόμορφα, δύσκολα να επιτηρηθούν και ένα θαυμάσιο εργαλείο δημιουργίας πίεσης προς υποστήριξη τουρκικών πολιτικών. Και αυτό έγινε κατανοητό μόνον όταν η Τουρκία έστησε τη μεγαλύτερη φάμπρικα εκμετάλλευσης προσφύγων και ισλαμιστών μεταναστών που γουστάρουν δυτικά ουρί και ευρωπαϊκά πιλάφια και κοινωνικά επιδόματα χωρίς εργασία και σκοτούρες, αρκεί να κάνεις κουτσούβελα, να προκαλείς οίκτο και να θερίζεις χωρίς κόπο και προσπάθεια τα καλά του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού και του κοινωνικού κράτους.

Τώρα λοιπόν μετά το πρώτο εκατομμύριο τυχερών, σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνων, που βρίσκονται στην Ευρώπη, η Ευρώπη κατανόησε ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά και χρειάζεται να ασχοληθεί με αυτά και να προσπαθήσει να σταματήσει τη ροή πολλών ακόμα εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη, με ευθύνη της Τουρκίας, αλλά και των δικών της λαθών στην εξωτερική πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Είναι τώρα μοναδική ευκαιρία η Ελλάδα να ζητήσει και να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη προστασία της έναντι της Τουρκίας και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, βάσει του Διεθνούς Δικαίου στα 12 μίλια.

Προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο των κκ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΑΤΡΙΔΗ και ΟΜΗΡΟΥ ΤΣΑΠΑΛΟΥ «Συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - η Διπλή Εθνική μας Πρόκληση» (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 17:03, 6 Δεκεμβρίου 2015), το οποίο ουσιαστικά μας προκάλεσε να γράψουμε το σημείωμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου