Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Να σταματήσουν να πουλάνε οίκτο …

Το πράγμα έχει παραγίνει.

Όλα τα κωλοκάναλα και τα ραδιόφωνα βρίθουν περιγραφών για τους καημένους τους λαθρομετανάστες κα τα δεινά που υφίστανται.

Πρωτοστατούν κοπελίτσες και κάποιοι μαντράχαλοι που βρίσκονται υποθέτουμε σε σημεία συσσώρευσης των ανθρώπων αυτών και περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα και λογική σχολικής εκθέσεως, τη κατάσταση που νομίζουν ότι επικρατεί.

Δεν πρόκειται περί ειδήσεων αλλά προσπάθεια δημιουργίας κλίματος οίκτου και συμπαράστασης σε ανθρώπους που επέλεξαν να έρθουν στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, ξόδεψαν πάρα πολλά χρήματα σε διακινητές και δουλέμπορους, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους και πολλοί και των παιδιών τους, για να πάνε σε γη της επαγγελίας.

Δικαιούμαστε να κάνουμε σκέψεις για το αν οι άνθρωποι αυτοί είναι σε θέση να διαβιώσουν με τους ρυθμούς της γερμανικής οικονομίας (παρόμοια ασφαλώς συμβαίνουν και στις άλλες ευημερούσες βορειοευρωπαϊκές χώρες), που απαιτούν σοβαρή 8-ωρη εργασία σε αυστηρά δομημένο περιβάλλον, γνώσεις και δεξιότητες, με συνεχή αξιολόγηση και κριτήρια αποτελεσματικότητας, με προσήλωση στην εργασία και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν.

Η ζωή στις χώρες «προορισμού» δεν έχουν καμιά σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στις χώρες προέλευσης και η ζωή είναι εντελώς διαφορετική, σε κλιματικές συνθήκες δύσκολες και εν πολλοίς μονότονες.

Είναι άραγε ενήμεροι οι λαθρομετανάστες τι ακριβώς πρόκειται να αντιμετωπίσουν αν φθάσουν τελικά στο πολυπόθητο κατ΄ αυτούς προορισμό; Άλλωστε τις πληροφορίες για Γερμανία, Σουηδία και άλλες χώρες τις παίρνουν αποκλειστικά από τους διακινητές και τους δουλέμπορους.

Έχουν γίνει μελέτες για το πώς εντάσσονται οι άνθρωποι αυτοί στο νέο περιβάλλον και τι ακριβώς κάνουν εκεί;

Αυτές και άλλες πολλές σκέψεις φανταζόμαστε ότι κάνει κάθε καλόπιστος πολίτης και ζητεί απαντήσεις, σοβαρή πληροφόρηση και επεξεργασμένες πολιτικές.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 γράφουμε και ξαναγράφουμε για το λαθρομετανστευτικό στο Ημερολόγιο και έχουμε παρουσιάσει τις απόψεις μας, οι οποίες εμπεριέχουν και λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου