Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα …

Μυστικό δείπνο των έξι στη Ρώμη για το μέλλον της Ε.Ε. - POLITICO
× ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Την ανάγκη για μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Ενωσης υπογράμμισαν στον «Μυστικό Δείπνο» που είχαν χθες στη Ρώμη, με αντικείμενο το μέλλον της Ε.Ε., οι υπουργοί Εξωτερικών έξι ιδρυτικών κρατών της. Το δείπνο έχει βαφτιστεί «Στοχασμός για την Ευρώπη» και δεν είναι τυχαίο ότι έλαβε χώρα ένα χρόνο πριν από την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Οι ΥΠΕΞ του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο παραδέχονται ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει κρίσιμες προκλήσεις, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, αλλά και της τρομοκρατικής απειλής, ενώ επιμένουν ότι η περαιτέρω ενσωμάτωση προσφέρει τη βέλτιστη οδό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών. Το κοινό ανακοινωθέν των ΥΠΕΞ αποτελεί έμμεση προειδοποίηση προς τη Βρετανία ότι η Ενωση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμη και χωρίς αυτήν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10 Φεβρουαρίου 2016).

Πολύ θετική πρωτοβουλία και μακάρι η Ελλάδα να διαδραματίσει ουσιαστικό και θετικό ρολό.

Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατανοήσει την αναγκαιότητα παρομοίων πρωτοβουλιών και θα συμβάλλει αποφασιστικά και θετικά.
Δημοσίευση σχολίου