Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τζόελ Μίλμαν: Μια «ένεση» που θα σώσει την Ευρώπη …

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τις απόψεις του κ. Τζόελ Μίλμαν, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, 07.02.2016 : 19:59).
Τζόελ Μίλμαν εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης: «Η Ευρώπη θα
χρειασθεί εκατομμύρια νεαρούς εργαζομένους για χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού».
Η λογική της ενίσχυσης του εργατικού δυναμικού από μετανάστες δεν είναι  καινούργια και έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν από χώρες που έχουν σοβαρές πολιτικές επί του θέματος και προσδοκούν σε συνέχεις και καλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι  η ΗΠΑ, ο Καναδάς, και οι χώρες της βόρειας Ευρώπης (π.χ. Σουηδία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία κλπ.). Οι χώρες αυτές εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτικές ελεγχόμενης και νόμιμης μετανάστευσης.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρας χωρίς μεταναστευτική πολιτική, αλλά άνοιγμα συνόρων κατά περιόδους και σε όποιον γουστάρει και χωρίς κανένα έλεγχο για το είδος των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα με τη μορφή γιουρουσιών είναι η Ελλάδα, η οποία δέχτηκε χιλιάδες Φιλιππινέζες, Αλβανούς, Αιγύπτιους, Αφρικανούς, Κούρδους, Πακιστανούς, Ινδούς, Σομαλούς κα.

Τώρα η χώρα είναι και πάλι ξέφραγο αμπέλι σε κύματα των Σύρων, Ιρακινών, Αφγανών, Παλαιστινίων, Αλγερινών, Μαροκινών κα..

Πρέπει και η Ελλάδα να διαμορφώσει επί τέλους μια ουσιαστική και ευέλικτη πολιτική επί του μεταναστευτικού (βλέπετε και αναρτήσεις επί του Μεταναστευτικού, π.χ.
http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/02/4.html και Μέρος 1ο , 2ο, 3ο)), λαμβάνοντας υπόψη και τη λογική του κ. Τζόελ Μίλμαν, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της και τις προοπτικές της για σοβαρή ανάπτυξη και συνεισφορά στις ανθρώπινες διαστάσεις του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου