Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Κυβέρνηση και πρωθυπουργός που δεν κυβερνούν αλλά κάνουν εκκλήσεις …

Έκκληση Αλ. Τσίπρα στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη
Πνεύμα αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζήτησε ο Πρωθυπουργός  
 Έκκληση στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντησή του με τον Αρμένιο πρόεδρο, μετά τη χθεσινή προσπάθεια ομάδας προσφύγων να περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα από αφύλακτο σημείο μερικά χιλιόμετρα από την ουδέτερη ζώνη.

 

«Χθες είχαμε ένα απαράδεκτο γεγονός, την ενθάρρυνση των ανθρώπων αυτών από αγνώστους ίσως και από ομάδες που έχουν τον τίτλο εθελοντών, τόσο να παραμείνουν στη μεθόριο όσο και να περπατήσουν σε αντίξοες συνθήκες να περάσουν τη μεθόριο» είπε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους είναι απροστάτευτοι … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:12:44, Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 11:31).

Πρωτάκουστα πράγματα.


Πλήρης απουσία κράτους, αρχών, αρμοδίων, υπευθύνων, σχεδιασμού, προγραμμάτων, διαδικασιών. Ή αν προτιμάτε, εντολές απουσίας και εξελίξεις σύμφωνα με τις επιθυμίες κύκλων και ατόμων που έχουν πάρει τις πρωτοβουλίες στα χέρια τους. Δεν γνωρίζουμε φυσικά από ποιον.

Η εμφανέστατη διπλωματική εμπλοκή είναι προ των πυλών και η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμα φορά εν αδίκω, ανίκανη να διαχειριστεί τα του οίκου της, ενώ αναμένονται εξελίξεις εις βάρος του Ελλήνων πολιτών και άλλων χωρών. Τραγέλαφος και πλήρης ανικανότητα κατανόησης της λειτουργίας των διεθνών κανόνων.

Εφόσον πρόκειται περί «εγκληματικών συμπροφορών» κατά τον κ. πρωθυπουργό, το λογικό ήταν να επέμβουν άμεσα οι διωκτικές αρχές και να προβούν σε συλλήψεις των εγκληματιών. Άλλωστε τα στοιχεία είναι επαρκέστατα, τα βίντεο δείχνουν πολλούς από τους δράστες και λογικά το έργο των διωκτικών αρχών είναι εύκολο.

Αναμένουμε, αν και έχει περάσει ήδη ένα 24-ωρο και φαίνεται ότι ο Νόμος καθεύδει.
Δημοσίευση σχολίου