Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Τα ταξικά απόβλητα στο προσκήνιο …

Γράφουμε από την αρχή της λειτουργίας του Ημερολογίου Απλά και Κατανοητά ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν παράγει τοξικά απόβλητα.
Προκειμένου να πεισθούν όσοι αμφιβάλλουν ας δουν για παράδειγμα την ανάρτηση του 2009 http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/10/blog-post_789.html . Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες αναφορές.

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 16ης  Μαρτίου 2016 διαβάσαμε την είδηση «Διαχείριση αποβλήτων έως το καλοκαίρι του 2018» και εκπλαγήκαμε.  
×
« … Στη χώρα μας παράγονται περίπου 287.000 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων ετησίως, εκ των οποίων το 40-60% εξάγεται, ενώ το ένα τρίτο αποθηκεύεται. Μέχρι σήμερα έχουν ταφεί τουλάχιστον 16,8 εκατ. Τόνοι …».

Λέτε να λυθούν τα προβλήματα μέχρι το 2018. Λέτε να συνετιστούν οι παραγωγοί τοξικών αποβλήτων; Λέτε να συνετιστούν και τα αρμόδια όργανα του κράτους να κάνουν την εργασία για την οποία μισθοδοτούνται και να γίνει η Ελλάδα μια ευνομούμενη χώρα;

Μάλλον πρέπει να είμαστε αφελείς όσοι πιστεύουμε σε τέτοια όνειρα. Άλλωστε δείτε τι γίνεται με το θέμα της επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων - με επίκεντρο την Ανατολική Αττική -  και θα καταλάβετε το μέλλον μας. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για στερεά απόβλητα.

Η κόπρος του Αυγείου δεν θα καθαρίσει. Η ρύπανση έχει πλέον εισχωρήσει για τα καλά στους εγκεφάλους των αρχών και σε σημαντικό επίσης βαθμό στα μυαλά των Ελλήνων.
Δημοσίευση σχολίου