Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Απλά και Κατανοητά και κατατοπιστικά …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΥΤΑΡΗ «Δεν υπάρχει μαγική λύση για τη γεωργία», στην εφημερίδα ΚΘΗΜΕΡΙΝΗ της 28ης Φεβρουαρίου 2016 (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 28.02.2016 : 17:59).

« …Τ​​α ποικίλα περιβάλλοντα της πατρίδας μας, που αντανακλώνται στα ποικίλα γεωργικά συστήματα της φυτικής παραγωγής, της ζωικής, της δασικής, της ιχθυοπαραγωγής-αλιείας, οδηγούν σε διάφορα προβλήματα για τα οποία δεν υπάρχει μία μαγική λύση. Απαιτούνται ειδικές λύσεις, εστιασμένες σε καθένα εξ αυτών …».

Οι συνήθως καχύποπτοι και χωρίς εμπιστοσύνη στις αρχές Έλληνες θα πουν αμέσως γιατί ο καθηγητής Γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, δεν τα εφάρμοσε όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην Κυβέρνηση Αντωνίου Σαμαρά..

Οι προτάσεις του κ. Τσαφτάρη πρέπει όμως να τύχουν συστηματικής μελέτης και να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, με ένα κατάλληλο και αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα.

Δεν πρέπει να χαθεί και άλλος χρόνος.
Δημοσίευση σχολίου