Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Καθαρές κουβέντες για το συνταξιοδοτικό …

Αξίζει να διαβάσει κανείς το άρθρο του κ. ΡΟΒΕΡΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ «Μόνο τολμηρές μεταρρυθμιστικές αλλαγές» στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 28.02.2016).

Το συνταξιοδοτικό έχει γίνει το πανηγύρι όπου όλοι οι γυρολόγοι περιφέρονται στα ΜΜΕ και διαλαλούν τη πραμάτεια τους, αλλά κανείς δε λέει όλη την αλήθεια, παρά μόνον αυτό που θέλει και αυτό που τον συμφέρει.

Ο κ. Σπυρόπουλος δίνει μια καθαρή και περιεκτική περιγραφή και εύκολα συνάγεται ότι η πρόταση Κατρούγκαλου δεν είναι ικανοποιητικό σχέδιο και οι καλές προοπτικές του είναι σχεδόν μηδενικές.

Εμάς μας θέλγει η πρόταση Μάνου (βλέπετε π.χ.
http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/01/blog-post_75.html ) και αυτή θα έπρεπε να είναι η βάση για το νέο σχέδιο. Είναι σκόπιμο βέβαια να σχεδιαστεί και εναλλακτικό σχέδιο με βάση τις προτάσεις Σπυρόπουλου.
Δημοσίευση σχολίου