Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Πρέπει να βρεθεί δημοκρατικός τρόπος απομάκρυνσης πρωθυπουργού …

Σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ότι η δική μας άποψη είναι  η πλέον ενδεδειγμένη.

Δυστυχώς πάρα πολλά δεδομένα συνηγορούν υπέρ μιας πραγματικότητας που λέει ότι η εκλεκτή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυριολεκτικώς δεν κυβερνά.

Τα δεδομένα επίσης αποδεικνύουν ότι οι άστοχες κινήσεις και η αλλόκοτη (ας την χαρακτηρίσουμε έτσι) διαπραγματευτική στρατηγική με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και  τους «θεσμούς» κατάφεραν καίρια πλήγματα στην οικονομία και εξασφάλισαν ότι δεν θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο και από το γεγονός ότι κανένας μέχρι σήμερα δεν είναι σε θέση καν να παρουσιάσει ένα πρωτόλειο προγράμματος ανάπτυξης.

Στη μυαλό των νομιμόφρονων πολίτων που πληρώνουν ανελλιπώς φόρους και κάθε είδους επιβάρυνση που επιβάλλουν οι κυβερνώντες, χωρίς ποτέ να πληροφορούν τους πολίτες που πηγαίνουν τα χρήματά τους, πρέπει να κινηθούν νομικές διαδικασίες, βάσει του Συντάγματος, για να αναζητηθούν ευθύνες. Πρωτίστως ποινικές για τις δραματικές επιπτώσεις που υπήρξαν και υπάρχουν σε επιχειρήσεις, υποχρεώσεις της χώρας και καταστροφή οικονομικών δραστηριοτήτων που προσεφέρουν τουλάχιστον αποδεκτή έως ικανοποιητική ποιότητα ζωής σε πολίτες. Επιφέρουν δε και δραματικές επιπτώσεις στα έσοδα του κράτους.

Μια πολύ καλή τεκμηρίωση που υποστηρίζει τα προαναφερθέντα, είναι η διαχείριση του λαθροματαναστευτικού προβλήματος. Κανένας σχεδιασμός, κανένα υπεύθυνος, κανένας υπόλογος, απουσία κάθε λογής πολιτικής, στρατηγικής και τακτικής και όλη η χώρα ένα ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο σε κάθε λογής εθελοντές, αρπακόλες, αυτοσχέδιους επιχειρηματίες, μαφιόζους, κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων σε δύσκολη θέση, κυκλώματα διεθνούς διασυρμού της χώρας. Ακόμα και κινήσεις που καθιστούν τη χώρα ευάλωτη σε πιθανή εμπλοκή σε επικίνδυνα γεωπολιτικά και εθνικά προβλήματα.

Κάνουμε έκκληση σε σοβαρούς νομικούς κύκλους της χώρας να επεξεργαστούν στα πλαίσια του Συντάγματος, διεργασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απομάκρυνση από την εξουσία μιας κυβέρνησης που δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη της χώρας, και φυσικά στην απομάκρυνση του αποτυχημένου πρωθυπουργού.

Επειδή τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και δύσκολα, με χαρά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις υπέρ ή κατά.

Δημοσίευση σχολίου