Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Απέραντη απογοήτευση …

Μεταξύ των ετών 2004 -2006 δημιουργήσαμε στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μια πληροφοριακή πύλη Υγείας για τους πολίτες.

Η Πύλη περιείχε κείμενα μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από το 2004 και λειτουργεί μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανανεωθεί τα κείμενα από το 2006. Οι επισκέψεις της Πύλης http://panacea.med.uoa.gr ξεπερνούν τα 12.000.000, μέχρι σήμερα.

Έκτοτε επιχειρήσαμε πολλές φορές να πείσουμε την ηγεσία της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη αναγκαιότητα τη Πύλης και την υποχρέωση της Ιατρικής Σχολής να προσφέρει ουσιαστικές και έγκυρες υπηρεσίες πληροφόρησης των πολιτών για θέματα Υγείας, στα πλαίσια των καλών πρακτικών και της «Δημόσιας Κοινωνικής Ευθύνης» που πρέπει να διέπει και τις δημόσιες υπηρεσίες (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/10/blog-post_87.html ). Δυστυχώς η επιχειρηματολογία μας αποδείχτηκε αδύναμη και δεν έπεισε κανένα ή απευθύνθηκε σε ώτα μη ακουόντων.

Τα αρχικά σχέδια περιλάμβαναν και το συντονισμό και των 7 ελληνικών Ιατρικών Σχολών για  τη δημιουργία και λειτουργία της Πύλης, ώστε η προσπάθεια να γίνει αποτελεσματικότερη και να λάβει τη μορφή συνέργειας μεγάλης κλίμακας.

Το 2015 επιχειρήσαμε εκ νέου να κινητοποιήσουμε τα ηγετικά στελέχη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά παρά τις αρχικές καλές προθέσεις που εκφράστηκαν, το θέμα εκφυλίστηκε γρήγορα και παρέμεινε μετέωρο για πολλούς μήνες.

Οι τελευταίες προσπάθειές μας περί τα τέλη του 2015 και τις αρχές του 2016 μας έπεισαν ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και παρά το γεγονός ότι προσφερθήκαμε εδώ και χρόνια να χρηματοδοτήσουμε εμείς τα αρχικά βήματα, ως προς το τεχνικό μέρος.

Η απογοήτευσή μας είναι πλήρης. Δεν υπήρξε ούτε καν ευθεία εξήγηση και θέση ως προ το ζήτημα. Απλά αδιαφορία και σιωπή. Ούτε βέβαια και το υπουργείο Υγείας δέχεται να συνομιλήσει μαζί μας.

Και έτσι λογικά θα προστατεύσουμε και εμείς τους εαυτούς μας και την οικογένειά μας από περιπέτειες και κινδύνους.

Τετέλεσται.

ΥΓ: Παραμένουμε όμως πρόθυμοι να αναθεωρήσουμε, αν υπάρξουν εγγυήσεις σοβαρότητας και αποφασιστικότητας.
Δημοσίευση σχολίου