Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κλήση μάρτυρα …

Άγνωστο άτομο χτύπησε την πόρτα μας και μας επέδωσε «κλήση μάρτυρα» και έφυγε χωρίς να προλάβουμε να ρωτήσουμε ποιος ήταν και περί τίνος επρόκειτο,

Η κλήση που αφορούσε τη σύζυγο μου ΑΜΕΑ και εμέ, ανέφερε την ημερομηνία, το όνομα του προσώπου που αφορά η δίκη και ότι το έγγραφο προέρχεται από το 9ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Φυσικά ως συνήθως ανέφερε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις αν δεν παρευρεθούμε "βάσει του άρθρου 231 Κ.Π.Δ". Άγνωστο βέβαια ποιες είναι οι επιπτώσεις και οι συνέπειές τους.

Στο έγγραφο δεν υπήρχε τηλέφωνο ή ηλεκτρονική δ/νση επικοινωνίας και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη δίκη.

Ψάξαμε και βρήκαμε τηλέφωνα μέσω του παγκοσμίου Ιστού και αφού περιπλανηθήκαμε από τον Άννα στον Καϊάφα, τελικά κάποιος κύριος εξαιρετικά δύσθυμος μας είπε μερικά πράγματα και αντιληφθήκαμε περί τίνος επρόκειτο. Μας είπε όμως εμφατικά ότι κακώς μας έδωσε τις πληροφορίες, έπρεπε να πάμε επί τόπου να αναζητήσουμε διευκρινίσεις και ότι δεν μπορούν να δοθούν στοιχεία της υπόθεσης.

Στη ζωή μας δεν είχαμε σχεδόν ποτέ πάρε δώσε με τη Δικαιοσύνη και τους κανόνες της (κοινώς τερτίπια της) είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως κατήγοροι. Όμως το δικαστικό σύστημα συμπεριφέρεται στους πολίτες ως επικυρίαρχος και αυστηρός τιμωρός, χωρίς να αναγνωρίζει την ανάγκη φιλικών και αποτελεσματικών διαδικασιών επικοινωνίας με τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.

Το όλο σύστημα πρέπει να αλλάξει και να γίνει φιλικό, εξυπηρετικό, αποτελεσματικό και κυρίως επαγγελματικό. Να αντιμετωπίζει δε τους πολίτες με ευγένεια, κατανόηση και αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου