Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η χώρα που τα πλοία βουλιάζουν μόνα τους …

Σφραγίστηκε και στεγανοποιήθηκε ο καταπέλτης του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου»

Σε σφράγιση και στεγανοποίηση του καταπέλτη του ημιβυθισμένου πλοίου «Παναγία Τήνου» στην προβλήτα της πύλης Ε-4, στο λιμάνι του Πειραιά, προχώρησαν από τη Μ. Τετάρτη τα ειδικά συνεργεία, καθώς την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη, θα αρχίσει η απάντληση των υδάτων.

Παναγία Τήνου / EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Το «Παναγία Τήνου» ήταν παροπλισμένο εδώ και καιρό στο λιμάνι του Πειραιά- καθώς το ΝΑΤ είχε προχωρήσει σε κατάσχεση λόγω οφειλών- και τη Μεγάλη Τρίτη, υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων παίρνοντας επικίνδυνη δεξιά κλίση 40 μοιρών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση τα σχέδια του πλοίου, το «Παναγία Τήνου» έχει γεμίσει από τη μία πλευρά με 25.000 τόνους νερού, ενώ στο εσωτερικό του τα νερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα περισσότερα σημεία. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:15:13, Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 15:08).

Δεν μπορεί. Κάτι μαγικό συμβαίνει στην ωραιότερη χώρα του κόσμου.

Τα βαπόρια βουλιάζουν μόνα τους και όλοι σπάνε το κεφάλι τους να βρουν μια λογική εξήγηση.

Αλλά οι αρμόδιοι κάνουν ως συνήθως τη πάπια και ίσως αποφανθούν ύστερα από χρόνια για τα αίτια.

Εν τω μεταξύ το πλοίο πρέπει να θεωρείται ολική απώλεια και η αξία του είναι  μόνον τα παλιοσίδερα[DS1] , αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα για να καταστεί ικανό προς ρυμούλκηση  στο διαλυτήριο της καρδιάς μας. Ίσως μείνει για πάντα στο λιμάνι, να μας θυμίζει την ήδη μισοβυθισμένη Ελλάδα.

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστο σκαρί. Η Παναγιά μαζί σου, αν και δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να κάνει κάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου