Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Να προσαχθούνε άμεσα σε δίκη για κακοδιαχείριση και ηθελημένη παραβίαση των Νόμων …

Πέντε δήμοι διεκδικούν «μερίδιο» από το Ελληνικό×

Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ, διεκδικώντας 10% από τη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού

απέστειλαν την Τετάρτη πέντε δήμοι των Μεσογείων. Σύμφωνα με διάταξη στον ν.2338/95, το 10% των εσόδων από την αξιοποίηση του Ελληνικού θα δίδονταν στους πέντε δήμους (Κρωπίας, Μαρκόπουλου Μεσογείας, Παιανίας- Γλυκών Νερών, Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδος) «για τη δημιουργία σύγχρονης υποδομής και δικτύων ποιότητας ζωής, καθώς και για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων με αιχμή τα Σπάτα, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου χωροταξικού, οικιστικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής».

Οι δήμοι έχουν προσφύγει στο παρελθόν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η άρνηση της Διοίκησης να εφαρμόσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ απειλούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στην περίπτωση που η επίμαχη ρύθμιση καταργηθεί με νέο νόμο. Σημειώνουν δε ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και οι εταιρίες που μισθώνουν τους χώρους του δεν καταβάλλουν δημοτικά τέλη και φόρους, καθώς δεν έχει εκδοθεί από το 2008 η κοινή υπουργική απόφαση που θα προσδιόριζε το ύψος τους. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 15 Ιουνίου 2016).

Ως πολίτες τα έχουμε εντελώς χαμένα.

Οι υπουργοί κάνουν ότι τους γουστάρει και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Παράλληλα όλα τα ανώτατα δικαστήρια κάνουν επίσης ότι θέλουν και δεν εφαρμόζουν τους Νόμους.

Υπάρχει άραγε τρόπος και διαδικασία να ελεγχθούν οι αριβίστες πολιτικοί, υπουργοί, αρμόδιοι και ταγοί της νομιμότητας, για την ηθελημένη και παράνομη άρνησή τους που να κάνουν το καθήκον τους;

ΥΓ: Και οι δήμοι γιατί ξυπνήσαν τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου