Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Σαν λυσσασμένα σκυλιά…

Προφανώς η απόφαση για αποχώρηση του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια αναπάντεχη απόφαση των πολιτών του ΗΒ, μη αναμενόμενη, αλλά και μη επιθυμητή.

Λογικά πολλά πράγματα πρέπει να αναθεωρηθούν, πολλές μελέτες πρέπει να ακολουθήσουν, πολλά σενάρια πρέπει να αναλυθούν και  να δοκιμαστούν σε προσομοιώσεις και μικρή κλίμακα και οι ηγεσίες όλων των Ευρωπαϊκών  χωρών οφείλουν να επεξεργαστούν νέες στρατηγικές και να συντάξουν σχέδια επί σχεδίων για όλες τις πιθανές και  λιγότερο πιθανές εξελίξεις.

Οι ασκήσεις αυτές από μια πλευρά είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτες και λογικά θα αποτελέσουν τη κινητήρια δύναμη για καλύτερες αποφάσεις και καλύτερες ημέρες για τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά κατ΄ επέκταση και για ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ανυπόμονοι όπως εγώ, θα πούμε βέβαια ότι αυτά έπρεπε να είχαν ήδη γίνει και να υπήρχαν μηχανισμοί εφαρμογής πριν να φτάσουν τα πράγματα σε οριακό σημείο και  απρόβλεπτες αποφάσεις.

Χθες και για λίγες ακόμα ημέρες υπολογίζουμε, όλα τα κακά σκυλιά της δημοσιογραφίας και οι χωρίς γνώσεις, ικανότητες και σεβασμό στους πολίτες αρπακόλλες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, βρήκαν την ευκαιρία να μας βομβαρδίσουν με κοινοτυπίες, επαναλήψεις, ατάκες εντυπωσιασμού, προσωπικές απόψεις και θλιβερές αναλύσεις και  ανταποκρίσεις.

Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία, σοβαρό λόγο, προεργασία και συζητήσεις με ανθρώπους που βρίσκονται σε φορείς που εργάζονται συστηματικά και  επιστημονικά να κατανοήσουν τη δυναμική των πραγμάτων και τις πιθανές επιπτώσεις.  

ΥΓ: Σχετικές για τον μέλλον της ΕΕ είναι και οι προτάσεις μας σχετικά με την εναρμόνιση πολιτικών – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/06/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου