Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τη σκυτάλη από την Ειδομένη πήραν οι χουντοσυνδικαλιστάδες του ΟΛΘ…

Η απεργία πλήττει τον ΟΛΘ και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις×

«Η κατάσταση στον ΟΛΘ θα μπορούσε να περιγραφεί από την ατάκα των παλιών κωμικών Τσίτσο και Φράνκο: “Τσίτσο, το λιμάνι φεύγει...”» λέει στέλεχος του λιμένα Θεσσαλονίκης. «Μόνο που δεν φεύγουν τα λιμάνια, αλλά τα πλοία», σχολίασε γλυκόπικρα ο ίδιος.

«… Μεγάλες είναι οι ζημίες που εμφανίζει ο ΟΛΘ εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των λιμενεργατών. Ακόμη βαρύτερες όμως είναι οι ζημίες που υφίστανται μικροί, αλλά και μεγαλύτεροι Ελληνες επιχειρηματίες, που αγωνιούν για τα προς εξαγωγήν προϊόντα τους ή για τις πρώτες ύλες που αναμένουν να φθάσουν στα χέρια τους. Μεταξύ αυτών, ένας επιχειρηματίας επεξεργασίας τροφίμων που, ευρισκόμενος σε πανικό, επιχειρεί τώρα να απεγκλωβίσει από τον ΟΛΘ δύο εμπορευματοκιβώτια προϊόντων προκειμένου να τα μεταφέρει στο Ρότερνταμ, σε πελάτη του στην Ολλανδία. Για τον ίδιο, η αδυναμία παράδοσης των εμπορευματοκιβωτίων θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην επιχείρησή του, η οποία σε ετήσια βάση πετυχαίνει έσοδα 25 εκατ. Ευρώ …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 04.06.2016 : 10:15).

Η περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας αναδεικνύει τις αυτοκτονικές τάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που θέλει να παρασύρει όλη την Ελλάδα στην άβυσσο.

Προφανώς τώρα που υποχρεώθηκε η κυβέρνηση στο άνοιγμα της Ειδομένης πρέπει να εφευρεθούν άλλες κλειστές πόρτες ώστε να αποτύχουν - όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση - όλες οι λογικές αναπτυξιακές προσπάθειες και ο εκσυγχρονισμός των μεσαιωνικών δομών και να συνεχίσουν απτόητοι οι διαπλεκόμενοι αυθέντες του τόπου το θεάρεστο έργο τους.

×

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου