Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο νέος κακός δαίμονας της Ελλάδος …

Τι προβλέπει το ν/σ για τον ΟΛΠ

Τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, με δικαίωμα μετάταξής τους με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα




Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο άρθρο 10Α, σύμφωνα με το οποίο διατηρείται σε ισχύ ο υφιστάμενος κανονισμός προσωπικού των εργαζομένων της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ η αντικατάστασή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέκκλιση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ο απαρέγκλιτος σεβασμός στο δικαίωμα των συνδικαλιστικών ενώσεων να συμμετέχουν σε διαδικασία αντικατάστασης του εν λόγω κανονισμού και να αποφευχθούν μονομερείς αποφάσεις εκ μέρους του παραχωρησιούχου.

Εξάλλου με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης της σύμβασης δεν επιτρέπεται με κανέναν τρόπο η αιφνίδια και μονομερής ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και ο παραχωρησιούχος δεν δικαιούται μονομερώς να μετατρέψει συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου ή να μειώσει μισθούς και να απολύσει εργαζόμενους χωρίς να τηρήσει την προβλεπόμενη από τον υφιστάμενο γενικό κανονισμό προσωπικού διαδικασία.

Η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε στις 24 Ιουνίου 2016 από τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και τον ΟΛΠ, ενώ στις 10 Ιουνίου εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.

Η νέα αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης θα συζητηθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης (29 Ιουνίου) στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:29/06/2016 00:02, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 23:56).


Η νέα πραγματικότητα λέει, ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα εξελίσσονται σε κακό δαίμονα της χώρας.

Εγώ αν ήμουν COSCO δεν θα υπέγραφα τέτοια σύμβαση.

Δεν μπορεί μια δράκα καλοπληρωμένων τεμπέληδων οπισθοδρομικών ανθρώπων και είναι προνομιακοί εργαζόμενοι (;), να επιβάλλουν σε μια κυβέρνηση ομοϊδεατών τους να αγνοεί όλους τους άλλους πολίτες και να νομοθετεί εις βάρος των ανέργων, των νέων, της λογικής και της προοπτικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Οι νέοι Προκρούστες μετακόμισαν από τη Κακιά Σκάλα, στο λιμάνι του Πειραιώς και ανασκολοπίζουν κάθε ευκαιρία εκσυγχρονισμού της χώρας.

Ντροπή και αίσχος. Και ελπίζουμε το τέλος των ανθρωπάκων που μας κυβερνούν να είναι  άμεσο, επώδυνο για αυτούς και λυτρωτικό για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου