Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ιδιώτες ομορφαίνουν τα άθλια δημόσια σχολεία …

«Ψηφίστε μας, να φτιάξουμε το σχολείο μας»

Το γήπεδο μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου. Πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Εψιλον 
Το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Εψιλον έχει μέχρι σήμερα ανακαινίσει 12 σχολικά συγκροτήματα σε όλη τη χώρα. Η συνολική επένδυση ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Συνολικά περισσότεροι από 4.200 μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν καθημερινά ένα ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο περιβάλλον, χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, ενώ περισσότεροι από 140.000 πολίτες έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την ψήφο τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 11:52, 9 Ιουλίου 2016).

Εύγε στην ελληνική εταιρεία 3Ε και στις άλλες εταιρείες που προσπαθούν να κάνουν γλυκύτερη και αξιοπρεπέστερη τη μίζερη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης στα ελληνόπουλα. Ναι, ναι. Εκεί που το άθλιο κράτος μόνον να κλέβει ξέρει και να λεηλατεί, μετά την αρχική επένδυση, από χρήματα των φορολογουμένων φυσικά.

Την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα είχαμε επισημάνει από το 2008 – βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/09/blog-post_09.html. Είχαμε απευθυνθεί σε πολλούς και διάφορους, αλλά δεν πήραμε απαντήσεις.

Ίσως οι συνθήκες άλλαξαν, ίσως τα προβλήματα οξύνθηκαν, ίσως πολλοί έβαλαν νερό στο κρασί τους, ίσως σοβαροί ιδιώτες έπεισαν γονείς και  δήμους να μην αντιδρούν και να συνεργάζονται.

Δεν ξέρουμε. Το αποτέλεσμα όμως είναι  ευχάριστο και  ικανοποιητικό και έτσι δεν έχουμε παρά να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους βλέπουν μακρύτερα, θετικότερα και  αποτελεσματικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου