Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ξευτιλίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για χάρη της κας Λούκας …

«Οχι» θεσμών στην Αθήνα για τις τράπεζες

Οι επικεφαλής των θεσμών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Κομισιόν, Μάριο Ντράγκι από την ΕΚΤ, Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM και Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ απάντησαν αρνητικά στην επιστολή του αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Στης κας Λόυκας την ποδιά σφάζονται παλληκάρια …
Μέσω της σχετικής επιστολής η κυβέρνηση ζητούσε να αλλάξει ο νόμος που ορίζει τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί που θέτει δημιουργούν δυσλειτουργίες και προβλήματα στη στελέχωση των διοικητικών συμβουλίων. Οι επικεφαλής των θεσμών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μάριο Ντράγκι από την ΕΚΤ, Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM και Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ, απάντησαν αρνητικά. Είχε προηγηθεί η πρώτη αρνητική υποδοχή του αιτήματος από το Euroworking Group, της περασμένης Δευτέρας, όταν το ζήτημα είχε θέσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαριάκης. Οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στο EWG υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να ανοίξει ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, τη στιγμή που η διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι σε εξέλιξη.

Παρά την άρνηση, πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τεθεί το θέμα και από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στη συνεδρίαση του Εurogroup, που πραγματοποιήθηκε προχθές. Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν τελικώς οι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν το θέμα.

Με βάση τον νόμο που έχει ψηφιστεί, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών πρέπει να μην έχουν ασκήσει, ούτε να τους έχει ανατεθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια πριν από τον διορισμό τους, σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, όπως αρχηγού του κράτους ή προέδρου της κυβέρνησης, ανωτέρου πολιτικού αξιωματούχου, ανωτέρου κυβερνητικού, δικαστικού ή στρατιωτικού υπαλλήλου, ή σημαντική θέση ως ανωτέρου στελέχους δημοσίων επιχειρήσεων ή στελέχους πολιτικού κόμματος. Λόγω αυτής της πρόβλεψης, δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος της Εθνικής η κ. Λούκα Κατσέλη. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13 Ιουλίου 2016).


Τι άλλο θα κάνουν προκειμένου μια κυρία να εξακολουθήσει παρά πάσα λογική και μηδενικό έργο να παίρνει πακτωλό χρημάτων από μια χρεωκοπημένη χώρα που ζει με δανεικά και περιφέρει τη ξεφτίλα της στην Ευρώπη σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Ντροπή. Ακόμα και για κάποιους που θεωρούν το εαυτό τους σοβαρό και τεχνοκράτη όπως ο κ. Χουλιαράκης. Για τους άλλους απλώς τους αξίζει περιφρόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου