Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Με αφορμή μια καλή είδηση …

15 λουξ τουριστικές επενδύσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά …

Οι 15 φάκελοι με τα επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που έχουν υποβληθεί περιλαμβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων και υπερπολυτελείς τουριστικές κατοικίες με δυναμικότητα 8.800 κλινών, 13 κέντρα σπα, 2 γκολφ και 2 συνεδριακά κέντρα.


Ξενοδοχεία 5 αστέρων και υπερπολυτελείς τουριστικές κατοικίες με δυναμικότητα 8.800 κλινών, 13 κέντρα σπα, 2 γκολφ και 2 συνεδριακά κέντρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οι 15 φάκελοι με τα επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού.

Οι 15 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που είναι σε διάφορα στάδια αδειοδοτήσεων ή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση φακέλου βρίσκονται από δύο σε Κρήτη και Κέρκυρα και από μία σε Λακωνία, Κέα, Μήλο, Ιο, Μεσσηνία, Σύρο, Κορινθία, Ηλεία, Μαγνησία, Αχαΐα και Λήμνο. Η ειδική υπηρεσία του υπουργείου έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για 11 σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων για δύο έχει εκδοθεί άδεια δόμησης (Λακωνία, Κέα), για τέσσερα έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (δύο στην Κέρκυρα, Μήλο, Ιο) και για ένα βρίσκεται σε στάδιο έκδοσης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Μεσσηνία). Το τελευταίο εξάμηνο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον με την κατάθεση φακέλων επενδυτών στην Υπηρεσία για τη δημιουργία επιπλέον τεσσάρων σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (δύο στην Κρήτη, στην Ηλεία και στη Λήμνο) … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 12:41, 23 Ιουλίου 2016).

Μακάρι να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να ανοίξουν νέες δουλειές για τους Έλληνες.

Από καιρό σκεφτόμαστε και η σημερινή είδηση μας έκανε να διατυπώσουμε την πρότασή που έχουμε στο μυαλό μας εδώ και καιρό.

Κάθε πόλις της Ελλάδος πρέπει να αποκτήσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων. Με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται για πολυτέλεια, αλλά για αναγκαιότητα.

Προφανώς θα χρειαστούν διαχειριστικές ικανότητες και λογικές που ξεφεύγουν από τα σημερινά κλισέ και απόψεις των περισσοτέρων από εμάς. Είμαστε ωστόσο της άποψης ότι οι νέες αυτές μονάδες θα ανοίξουν νέες προοπτικές και θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες και υπηρεσίες.

Παράλληλα πρέπει να δημιουργηθούν τοπικά και ευρύτερα δίκτυα, να αναζητηθούν και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ευρύτερων περιοχών, να συνδυαστούν οι μεταφορές, να αναδειχθεί ο πολιτισμός και η γαστρονομία, να εξασφαλιστεί άπλετη και έξυπνη πληροφόρηση σε πολλές γλώσσες και άλλα πολλά που είναι εφικτά, προσιτά δεν απαιτούν μεγάλες επενδύσεις και μπορούν εύκολα και άμεσα να υλοποιηθούν.

Περιοριζόμαστε σε αυτά τα ολίγα, αλλά αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με περισσότερα, αν και προφανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου