Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τι κάνει η εξωτερική μας πολιτική …

Διαβάσαμε το άρθρο «Η εκκωφαντικά σιωπηλή νίκη της Τουρκίας στο Αιγαίο» του κ. ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 17.07.2016 : 17:59).

Ο κ. Νικόλας Κατσίμπρας διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων και επίλυσης συγκρούσεων του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, είναι Senior Fellow του Hellenic American Leadership Council και πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. twitter: @nkatsimpras).

Το άρθρο αρχίζει ως εξής:
«… Οι μεγαλύτερες απώλειες και τα σημαντικότερα προβλήματα συνήθως συσσωρεύονται σιωπηρά και γίνονται αντιληπτά όταν είναι πλέον αργά. Από την κλιματολογική αλλαγή ως τη βουβή μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, τα αντανακλαστικά μας δεν ενεργοποιούνται όταν ο αντίκτυπος δεν είναι άμεσα ορατός. Η σταδιακή, ύπουλη επισώρευση δημιουργεί αίσθηση αποδοχής του τραγικού ως δεδομένου, προκαλώντας μας είτε να αρνηθούμε την πραγματικότητα είτε να δικαιολoγήσουμε υποσυνείδητα την απραξία μας αποδεχόμενοι την κατάσταση παθητικά …».

Φαίνεται ότι οι ειδικοί που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για τις πολιτικές που διαμορφώνουμε και ακολουθούμε. Ιδιαίτερα σε περιόδους όπου στην κυβέρνηση βρίσκονται άτομα μικρής εμπειρίας, περιορισμένων γνώσεων και έχοντες στο μυαλό τους προκατασκευασμένες απόψεις και λύσεις για τα συμβαίνοντα στη διεθνή σκηνή και στις πολλές φορές περίπλοκες διμερείς σχέσεις. Πιστεύουν δε ότι τα πράγματα πρέπει να είναι αλλιώς και θέλουν όλοι οι άλλοι να τους ακολουθούν χωρίς αντίρρηση.

Η πρόταση του κ. Κατίμπρα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά και να σχεδιαστεί μια στρατηγική που μπορεί να επαναφέρει τη κατάσταση στο Αιγαίο σε αυτή της περιόδου προ των ετών του 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου