Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Αποτυχία για ακόμα μια φορά …

30 σταθμοί τηλεϊατρικής στα νησιά

Ο κάθε σταθμός γιατρού-ασθενούς είναι συνδεδεμένος με συσκευές κλινικών μετρήσεων, όπως το πιεσόμετρο
« … Ο ασθενής βρίσκεται μπροστά από έναν υπολογιστή. Απέναντί του, μέσα από την οθόνη, ο ειδικός γιατρός του δίνει οδηγίες. Μόλις «διάβασε» το καρδιογράφημα και κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε εκείνη τη στιγμή ο ασθενής. Ο ασθενής βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμοργού και ο γιατρός στο Χαϊδάρι, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν. Απόσταση άνω των 135 ναυτικών μιλίων, που εκμηδενίζεται με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

Μπορεί το παράδειγμα να μην είναι αληθινό, ωστόσο καταδεικνύει τις δυνατότητες που έχει το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, το οποίο ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε νησιά του Αιγαίου από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και
Αιγαίου και ήδη μέχρι σήμερα έχει εξυπηρετήσει 250 ασθενείς ..»  
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 10:28, 16 Ιουλίου 2016).

Αρκεί η περιγραφή που μόλις διαβάστε για να κατανοήσετε το μέγεθος της επιτυχίας του συστήματος.

Χαμένα λεφτά, χαμένες ευκαιρίες, χαμένος εκσυγχρονισμός. Ο εκσυγχρονισμός που επιδιώκεται στην Ελλάδα από το 1989. Επειδή είναι  λογικό να αμφιβάλλετε διαβάστε τι λέγαμε για το πρόγραμμα αυτό το Δεκέμβριο του 2015 στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/12/t-vodafone-100.html και τις αναφορές που θα βρείτε εκεί (αλλά και στο Ημερολόγιο).

Και φυσικά τίποτε δεν θα εξελιχθεί υπέρ των ασθενών και των πολιτών αν δεν εκσυγχρονιστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, υπόθεση που πολεμιέται  μανιωδώς από τη δεκαετία του 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου