Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Το βασίλειο της διαπλοκής και των προκλητικών λεηλασιών …

Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 3ης Ιουλίου 2016, το άρθρο του κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΣΗ «Με αφορμή την υπόθεση της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» και δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε το θυμό μας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 03.07.2016 : 18:14). ×

« … Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μια εταιρεία που εισέπραττε τοις μετρητοίς αλλά πλήρωνε επί πιστώσει, που εισέπραττε άμεσα ρευστό από τους πελάτες της και πλήρωνε εκ των υστέρων τους προμηθευτές της, έφτασε να έχει χρέη ίσα με μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ της χώρας;.. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη πολλών, το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.




Πώς, επίσης, εξηγείται η εταιρεία να μην έχει δημοσιεύσει ισολογισμό επί τρία συναπτά έτη, να έχει αρνητική καθαρή θέση, αλλά οι τράπεζες να τη χρηματοδοτούν κανονικά (as usual...) λες και δεν έτρεχε τίποτα; Και, ενώ εδώ και πολύ καιρό περίμεναν ότι θα συμβεί κάποιο «κακό», δεν ανακοίνωναν ότι έχουν σφραγιστεί επιταγές της εταιρείας, σχεδόν αδρανείς παρακολουθούσαν την κατολίσθησή της …».

Αυτά που λέει ο κ. Καλλίτσης, τα λέγαμε εμείς εδώ και πολύ καιρό, ίσως χρόνια, αλλά το ακροατήριο περιορίζονταν στη σύζυγό μας, που είναι η μόνη που μας έδωσε συγχαρητήρια μόλις διάβασε το άρθρο.

Φυσικά όλοι ήξεραν, όλοι ήταν ενήμεροι, όλοι ανέχονταν την κατάσταση και πάρα πολλοί επωφελούνταν από τη οφθαλμοφανή λεηλασία του ζεστού χρήματος που πλήρωναν οι πολίτες και έρρεε στα ταμεία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία, για μια ακόμα φορά.

Όλες οι εποπτικές αρχές στο κόλπο γκρόσο και αρμόδιοι όλοι ανεύθυνοι και χωρίς τιμωρία ή έστω απομάκρυνση από τις υπηρεσίες.

Τι άλλο να πει κανείς. Η Ελληνική γλώσσα δε συγκινεί πλέον κανένα και δεν μπορεί να μεταφέρει ούτε τη λογική, ούτε τη δεοντολογία, ούτε τα συναισθήματα. Αφήστε τη νομιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου