Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο πρωθυπουργός στο Πεκίνο για νέες επενδύσεις ...

Με βασική επιδίωξη την εμβάθυνση, ενίσχυση και επέκταση των πολυδιάστατων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Ο Α. Τσίπρας πετάει, πετάει για Πεκίνο ...
αναχώρησε χθες από την Αθήνα για το Πεκίνο και ακολούθως τη Σαγκάη, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας. Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να υπογράψει από κοινού με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ κοινή δήλωση αναβάθμισης της ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Η δήλωση θα έχει ένα πολιτικό μέρος, το οποίο αφορά την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου επί διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και ένα οικονομικό μέρος, το οποίο θα αναφέρεται στη συνεργασία στην τεχνολογία, στο εμπόριο, στις επενδύσεις, στις μεταφορές και στις υποδομές. Ο πρωθυπουργός θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ 07:09, 2 Ιουνίου 2016).

Ευχής έργο θα είναι να αυξηθούν οι εμπορικές σχέσεις με τη μεγάλη χώρα - την Κίνα - και  κυρίως να δοθεί στους Κινέζους η ευκαιρία και η δυνατότητα να διαχειριστούν μείζονα θέματα της Ελλάδος, που όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη Ιστορία, οι Έλληνες πολιτικοί είναι  παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν και να εξασφαλίσουν οφέλη για τη χώρα και του πολίτες.

Ο εκλεκτός πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Αλέξης Τσίπρας, οφείλει όμως να ξεκαθαρίσει στον εγκέφαλό του πόση είναι η ικανότατα και η αξιοπιστία του σε σχέση με τις αντίστοιχες ιδιότητες της Χώρας.

Επειδή η σύγκριση είναι καταλυτική εις βάρος του - με οποιαδήποτε κριτήρια και αν γίνει - καλό θα είναι να προσγειωθεί τάχιστα και να αναθεωρήσει πολλά από τα πράγματα που συνθέτουν την προσωπικότητά του. Και εξ αυτού είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προκύψουν οφέλη για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου