Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Προϋπόθεση για διάθεση δημοσίας άδειας εκπομπής ΜΜΕ το επιχειρηματικό σχέδιο …

Το να δημιουργήσεις εκ του μηδενός ένα τηλεοπτικό κανάλι – επιχείρηση δημοσίας εκπομπής, δεν είναι καθόλου εύκολο και απαιτεί πολλά χρήματα.

Ακόμα και να προσαρμόσεις ένα υφιστάμενο κανάλι - επιχείρηση σε νέες προδιαγραφές, δεν είναι καθόλου εύκολο και απαιτεί πολλά χρήματα, επίσης.

Φυσικά δεν μάθαμε για τις προδιαγραφές λειτουργίας και εκπομπών που έχει θέσει η εκλεκτή κυβέρνηση και ο κέρβερος της «ελευθεροτυπίας» μοναδικός υπουργός κ. Νίκος Παππάς, αυτοπροσώπως.

Τι και αν οι υποψήφιοι ορκίζονται στους νόμους και τους προφήτες ότι θα τα κάνουν όλα καλά και άγια. Τι και αν οι υποψήφιοι δείχνουν τις γεμάτες τσέπες τους και τα εκατομμύρια να ξεχειλίζουν και να τρέχουν από τα πατζάκια τους.

Ποια είναι  τα επιχειρηματικά τους πλάνα/σχέδια; Με πόσα και ποια στελέχη θα λειτουργήσουν οι επιχρίσεις; Ξέρουν οι κύριοι αυτοί Ελληνικά, έχουν περγαμηνές, προσόντα, συστατικές επιστολές και άλλα που συνήθως προσκομίζουν οι υποψήφιοι προκειμένου να προσληφθούν; Σε ποια επίπεδα θα κυμαίνονται οι απολαβές τους και θα είναι άραγε βιώσιμο το σχήμα; Ποια είναι τα προσδοκόμενα έσοδα και τα προβλεπόμενα έξοδα; Και άλλα πολλά και απαραίτητα.

Στις πολιτισμένες χώρες, όλα αυτά περιγράφονται λεπτομερώς στα επιχειρηματικά σχέδια και κάθε έξυπνος επιχειρηματίας τα εκπονεί προκαταβολικά, προτού διαθέσει τα χρήματα του και πολύ περισσότερο τα δάνεια. Όχι βέβαια στην Ελλάδα του 2016.

Φαντάζομαι ότι καταλάβατε την ιδέα και το περιεχόμενό της.

Υπάρχουν αυτά στο σχεδιασμό ώστε να εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και θα υπάρξει θετική εξέλιξη; Ή όλα είναι  στο πόδι – την προσφιλή ελληνική πατέντα – και μετά όλοι θα αγανακτούμε και βρίζουμε για τις χαμένες ευκαιρίες, τις λαμογιές και τη διασπάθιση εν τέλει των χρημάτων των πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου