Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Θέλω να πω στον εξαιρετικό πρωθυπουργό μας κ. Αλέξη Τσίπρα …

Εξοχότατε,

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ώρα να απευθυνθώ σε σας αυτοπροσώπως, εγώ ένας απλός πολίτης τον οποίο φροντίζουν σχεδόν επί δυο τώρα έτη οι μοναδικοί συνεργάτες σας, υπό το αετίσιο βλέμμα σας και τη δαμόκλειο σπάθη της αυστηρότητάς σας για κάθε έστω και μικρή απόκλιση από τις οδηγίες σας και τις κατευθύνσεις που έχετε χαράξει για όλους μας. Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα να επέμβετε και όλα βαίνουν καλώς. Και σύμφωνα με τα πλάνα.

Επιτρέψτε μου, τώρα που έχετε χρόνο λόγω διακοπών, τα παιδιά είναι με τη νταντά, η κυρία σας προετοιμάζεται για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17 και το ψάρεμα σας με τον προσφιλή σας φίλο κ. Παύλο, σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε και να μελετήσετε, να κάνουμε ορισμένες προστάσεις που σκεφτήκαμε και που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για το μέλλον σας. Το δικό μας, εμείς το ξέρουμε ήδη.

1.    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κάντε άμεσα ανασχηματισμό και βρείτε ανθρώπους εργατικούς, όχι τεμπέληδες και με επαρκείς γνώσεις στο αντικείμενό τους. Ανθρώπους της πιάτσας, με επιδόσεις και κέφι. Και καθιερώστε κριτήρια επιτυχίας, για κάθε 3 ή το πολύ 6 μήνες παρεμβάσεων. Και δημοσιεύστε τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της μη επιτυχίας.

2.    ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ: Αφήστε κατά μέρος τα χάδια σε κάθε πικραμένο που θέλει να διαλύσει ότι έχουν χτίσει οι προηγούμενοι. Οι Νόμοι πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από όλους. Καμιά ανοχή στις παρανομίες. Να βελτιώσουμε ναι, να μετασχηματίσουμε ναι, να τροποποιήσουμε ναι. Χώρα χωρίς δημόσια τάξη θα εξαφανιστεί. Θα μένουν οι παράνομοι, οι εγκληματίες, οι μαφιόζοι και οι μαχαιροβγάλτες. Σκεφτείτε τα παιδιά σας, αν εμείς δε σας γεμίζουμε το μάτι.     

3.    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: Βρείτε τρόπο να εξαφανιστούν οι ουρές και βελτιώστε τη καθημερινότητα των πολιτών. Η πληροφορική και η τηλεματική – θα έχετε ασφαλώς ακούσει τις λέξεις – θα σας βοηθήσουν να βρείτε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Μάθετε να αντιγράφετε ή να χρησιμοποιείται υφιστάμενες λύσεις σε άλλες χώρες και μην αρχίζετε από τη κλασσική ελληνική μέθοδο «καταγραφή των αναγκών»

4.    ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Δημιουργήστε κάθε μέρα όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας. Θέσεις μπορούν να δημιουργηθούν άμεσα επιτιθέμενος στα σκουπίδια, τα λύματα, τη ρύπανση, τα τοξικά απόβλητα, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ΑΠΕ, τη συντηρηση κτηρίων και εγκαταστάσεων, την παραγωγή τροφίμων (ας σταματήσουμε να τρώμε ντομάτες Πολωνίας για λίγο). Ζητήστε συνδρομή από εκείνους που έχουν λύσεις και τεχνογνωσία και μπορούν να κάνουν επενδύσεις.

5.    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Αφήστε την εκπαίδευση ήσυχη και αναθέστε την στους γονείς και τους ειδικούς που θα επιλέξουν εκείνοι και στις Περιφέρειες. Χτίστε σχολεία κέντρα Πολιτισμού πολλαπλών χρήσεων και καθιερώστε ελάχιστες προϋποθέσεις. Αφήστε τα ΑΕΙ ελευθέρα και ανεξάρτητα και καθορίστε μόνον ένα ποσοστό των δαπανών τους ως επιδότηση, αλλά με κριτήρια και στόχους. Ξηλώστε όλα τα άλλα. Α, ναι και πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών ΔΕΠ.

6.    ΥΓΕΙΑ: Εφαρμόστε άμεσα και καθολικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μην ακούτε τι λένε οι αρμόδιοι. Οι ασθενείς ξέρουν. Αλλά ποτέ δεν τους ρώτησε κανείς. Οι γιατροί να γίνουν μέρος του συστήματος Υγείας και όχι αναρχοαυτόνομοι επαγγελματίες με δωρεάν χρήση των υποδομών του κράτους, παράλληλες μαύρες απολαβές, ανεξέλεγκτοι και μηδέποτε αξιολογούμενοι. Τα ίδια και για τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον τομέα.

7.     ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Εισάγετε άμεσα και με αυστηρούς κανόνες τη συνέπεια. Συνέπεια στις υπηρεσίες, στα ωράρια, στην καθαριότητα, στην πληρωμή εισιτηρίου, στην επαγγελματική συμπεριφορά των εργαζομένων, στις συνδυασμένες μεταφορές, στην ελευθερία συμμετοχής εφόσον καλύπτονται οι προδιαγραφές.

8.    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Οι πολίτες βομβαρδίζονται καθημερινά  με άχρηστα ως επί το πλείστον θέματα που οι δημοσιογράφοι επιλέγουν και προβάλλουν. Ουσιαστική πληροφόρηση των πολιτών δεν υπάρχει. Και αυτό γιατί οι πολίτικοί και όλοι οι εξαρτώμενοι από αυτούς αρμόδιοι, παίζουν το παιχνίδι τους και ίσως επωφελούνται καταλλήλως. Ζητήστε από όλους τους φορείς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να διατηρούν ιστοσελίδες με επιστημονική πληροφόρηση κατάλληλη για τους πολίτες, σχετικά με το αντικείμενο τους. Εταιρίες του ιδίου κλάδου (π.χ. τηλεφωνίας) θα μπορούσαν να έχουν κοινό πληροφοριακό ιστότοπο. Οι πολίτες θα έχουν έτσι έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση και ευκαιρίες να είναι καλύτεροι πολίτες ως προς τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους και τις δυνατότητες απασχόλησης.

9.    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Δεν είναι γνωστό ούτε προφανές αν για τα διεθνή θέματα που απασχολούν τη χώρα υπάρχει η κατάλληλη συνεργασία μεταξύ φορέων της κυβέρνησης, των ΑΕΙ και των ερευνητικών φορέων. Δεν είναι  επίσης προφανές πόσο ενημερωμένοι είναι οι φορείς της κυβέρνησης επί των επιστημονικών εξελίξεων, των μεθόδων και των δυνατοτήτων προοπτικής διερεύνησης και έχουν πρόσβαση σε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία και αναλύσεις τους. Εξασφαλίστε τα άμεσα. Η επιστημονική παρουσία σε όλα τα μεγάλα διεθνή βήματα (φόρα) μπορεί να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση επιτυχών στρατηγικών.

10. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αρχίστε να συναναστρέφεστε με πνευματικούς και ανιδιοτελείς ανθρώπους. Μάθετε να ακούτε και μιλάτε λιγότερο. Δώστε ευκαιρίες στους νέους να αναδείξουν τις δυνατότητες τους και τις καινοτόμες προτάσεις τους. Δώστε τα κτήρια του ΕΜΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο και δημιουργήστε μια νέα κατάσταση στην περιοχή. Μην αφήνετε κανένα επί κεφαλής πολιτιστικού φορέα για περισσότερο από 5-7 χρόνια. 10 χρόνια για εξαιρετικές περιπτώσεις. Συνδυάστε τον Πολιτισμό με τον Τουρισμό και τους άλλους τομείς που μνημονεύουμε.

Μπορεί να δει κανείς και ορισμένα θέματα που είναι από τη φύση τους «οριζόντια» δηλαδή διατρέχουν δραστηριότητες σε όλους ή πολλούς τομείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η προστασία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ είναι και τομέας προτεραιότητας, ειδικότερα αν δει κανείς τις ζημίες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες. Συνδυάζεται με το τουρισμό, τις θέσεις απασχόλησης, τις επενδύσεις στην ενέργεια, την εκπαίδευση και την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία, τις μετακινήσεις, την Ποιότητα Ζωής.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ είναι μάλλον άγνωστη λέξη στην Ελλάδα και άμεσα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος να αποκτήσει τη σημασία και το κύρος που είναι  απαραίτητα για την επιτυχία κάθε δραστηριότητας. Βάλτε κανόνες και απαιτήστε συμμόρφωση όλων των τομέων και όχι μόνον αυτών που προαναφέραμε.

Περιοριζόμαστε σε αυτά τα ολίγα. Και φυσικά τα θέματα που αναφέρουμε είναι επιλεγμένα από τα πολλά και σημαντικά που πρέπει να αλλάξουν.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για συνεργασία και υποστήριξη του έργου που θα αναλάβετε. Ζητείστε από τους πολίτες να υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα και θα το κάνουν ολοψύχως.

Η Παναγιά μαζί μας.
Χολαργός, 15 Αυγούστου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου