Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ακριβώς κ. Χρήστο Σπίρτζη. Η ανηθικότητα είναι στις εκπτώσεις …

Τι είπε ο Χρ. Σπίρτζης για τις σχέσεις του με την οικογένεια Καλογρίτσα


Τις σχέσεις του με την οικογένεια Καλογρίτσα οριοθέτησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης


INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του
ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου. Όπως τόνισε ο υπουργός είναι φίλος με τον Βαλίδιμηρο Καλογρίτσα και όχι με τον πατέρα του Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος συμμετέχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου. «Εγώ έχω σχέσεις με τον γιο του. Για τον πατέρα του, ψάξτε στο ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν κάνουμε διαγωνισμούς για να κερδίζουν οι έξι μεγάλες ελληνικές εταιρείες και 2-3 ξένες», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης και ρώτησε: «υπάρχει οποιαδήποτε βοήθεια ή επιδότηση σε κάποιον διαγωνιζόμενο; Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει. Τι υπάρχει; Ότι δεν θα πάρουν το έργο οι γνωστές μεγάλες εταιρείες με μηδενική έκπτωση, δεν θα πάρουν χρήματα για πρόσθετες εργασίας, δεν θα χρήματα».

Επισήμανε ότι στο έργο που είναι 500 εκατ. συνολικά ο πρώτος μειοδότης (Καλογρίτσας) έδωσε εκπτώσεις του 55% και ο δεύτερος του 49%, επομένως το κράτος είχε όφελος περίπου 250 εκατ. ευρώ.

«Και είμαι και φαίνομαι τίμιος. Εσείς με ξέρετε χρόνια. Ξέρετε ότι έχω χτυπηθεί χρόνια με αυτό το σύστημα. Που είναι η αν ηθικότητα; Στο 55% έκπτωση;», είπε ο Χρ. Σπίρτζης απευθυνόμενος στον Γ. Κουτσούκο. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:20:42, Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 20:39).


Το 2008 είχαμε δημοσιοποιήσει την άποψή μας για τις εκπτώσεις στα δημόσια έργα στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/02/blog-post_08.html.

55% έκπτωση σημαίνει απροκάλυπτη κλοπή υλικών, κακοτεχνίες, ποιότητα για τα πανηγύρια και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εκτός και αν οι δημόσιες υπηρεσίες κοστολογούν τα έργα με το μάτι, υπερβολικά χωρίς ίχνος τεχνικών και επιστημονικών γνώσεων και γνώσεως των τιμών των υλικών και της εργασίας στην αγορά.

Άρα κ. Σπίρτζη έκπτωση 55% είναι ακριβώς ο ορισμός της ανηθικότητας. Ο εμπαιγμός των φορολογουμένων πολιτών και ως αποτέλεσμα τα άθλια κατεστραμμένα έργα όπως η Μαλακάσα, η Τσακώνα, οι κατολισθήσεις στην Εγνατία και εκατοντάδες άλλα.

Πρέπει να ντρέπεστε και ως μηχανικός και ως μέλος του ΤΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου