Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Οι γιατροί, οι εταιρείες τα συνέδρια και ο νόμος …

Ήταν μια μάλλον ασυνήθιστη συνεδρίαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αυτή της 29ης Ιουνίου. Τις προηγούμενες ημέρες δύο φαρμακευτικές εταιρείες δημοσίευσαν –ως όφειλαν– τα ονόματα γιατρών που «υποστηρίζουν» ιατρικά υλικά για τη συμμετοχή τους σε συνέδρια. Άλλωστε ήταν κατ’ εφαρμογήν του ν. 4316/2014 που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη, όπου στο άρθρο 66 ορίζεται ότι «κάθε φαρμακευτική επιχείρηση οφείλει να δημοσιοποιεί ονομαστικά στην ιστοσελίδα της και στην ειδική ιστοσελίδα του ΕΟΦ, το αργότερο εντός έξι μηνών από το κλείσιμο εκάστου ημερολογιακού έτους, κάθε παροχή που χορηγεί προς τρίτους, επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς υγειονομικούς φορείς, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, δωρεές, χορηγίες, κόστος εγγραφής σε συνέδρια και εκδηλώσεις επιστημονικής ενημέρωσης της ιατρικής κοινότητας... έξοδα μετάβασης και διαμονής ώς και κάθε άλλη παροχή βάσει σύμβασης ή από ελευθεριότητα, αναφορικά με την προώθηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 31.07.2016 : 20:55).

Διαβάσαμε το άρθρο με ενδιαφέρον, αλλά δεν βγάλαμε άκρη.

Φαίνεται ότι είναι ίδιον του κ. δημοσιογράφου ή της εφημερίδας ή συνέπεια των νόμων, να υπάρχει ασάφεια και ο αναγνώστης να μην μπορεί να βγάλει συμπέρασμα.

Φαίνεται όμως και πάλι ότι η διαφάνεια θα πάει περίπατο και οι εκλεκτοί επιστήμονες θα επωφελούνται των πολιτικών επηρεασμού των ιατρών από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με δώρα, προσφορές και παροχές χωρίς να γνωρίζει κανείς τι είναι θεμιτό, νόμιμο και δεοντολογικό. Και ποιος επωφελείται.

Οι συντεχνίες πάντοτε θα βγάνουν κερδισμένες εις βάρος των φορολογουμένων – τα ηλίθια υποζύγια που τελικώς πληρώνουν για όλα - και σε πλήρη αντίθεση με ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και στον άλλο πολιτισμένο κόσμο.

Και προφανώς ότι φάγαμε, φάγαμε, παιδιά μέχρι σήμερα! Αν θέλετε διαβάστε τι λέγαμε επί του θέματος από το 2008 στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/10/blog-post_30.html

Αυτή η χώρα δεν αλλάζει με τίποτε, Κεμάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου