Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών …

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών (POS), με σκοπό την παράκαμψη των capital controls και τη φοροδιαφυγή, αποκάλυψαν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος.



Υλοποιώντας κοινό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, εντόπισαν και κατάσχεσαν 164 τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία διακινούνταν από επιχειρησιακό κέντρο στη Βουλγαρία, που είχε έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ η εκκαθάριση των τραπεζικών συναλλαγών γίνονταν στη Μάλτα.

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μανόλης Πλουμής, συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού. Το πελατολόγιο βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η εταιρία που διακινούσε, μέσω Βουλγαρίας, τα αυτόματα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, φέρει την επωνυμία My POS. Όπως διευκρινίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί, κυρίως από τον χώρο του τουρισμού, είχαν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να παρακάμπτουν τα capital controls. της κάρτας που προμηθεύονταν μαζί με τα μηχανήματα, μπορούσαν να κάνουν Μέσω αναλήψεις μετρητών έως 15.000 ευρώ το μήνα και να αποστέλλουν σε Τράπεζες του εξωτερικού επίσης έως 100.000 ευρώ το μήνα. Επίσης, καθώς τα μηχανήματα αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι κάτοχοί τους έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής, καθώς καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών
λογαριασμών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΕΛΛΑΔΑ 14:21, 8 Αυγούστου 2016 ).

Κάτι δεν πάει καλά παιδιά.

Το να κάνεις συναλλαγές με χώρες μέλη της ΕΕ δεν είναι  παράνομο. Είναι παράνομο να φέρνεις χρήματα από το εξωτερικό μέχρι 15.000€; Και πώς γίνονταν η αποστολή έως 100.00 € το μήνα;

Μάλλον το σύστημα είναι γεμάτο τρύπες και το μέγα ερώτημα είναι αν ήταν αβλεψία, ανικανότητα ή ωχαδερφισμός ή σύστημα παράνομης διακίνησης χρημάτων, μέχρι του σημείου που κάποιος σοβαρός τους πήρε πρέφα, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις και να δημοσιεύσουν τα ονόματα των απατεώνων, το κατάλογο των παρανόμων πράξεων και το ύψος της ζημιάς του δημοσίου.

Αλλά μάλλον αυταπατόμαστε ότι θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση και διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου