Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Όνειρο θερινής νυκτός …

Η ιστορία της Ελλάδος είναι γεμάτη περιγραφών φτώχιας αλλά εντιμότητας, αγώνα των γονέων για μόρφωση των παιδιών τους, νοικοκυροσύνη, καθαριότητα, σεβασμό τους άλλους και μάλιστα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στις παραδόσεις και την ιστορία.

Διαθέτει εξαιρετικό κλίμα και φύση, είναι τόπος αναψυχής και πνευματικής εξύψωσης, τόπος περιηγητών, πνευματικών ανθρώπων και ευκατάστατων ανήσυχων ανθρώπων. Τόπος ιστορικός, πνευματικός, παραγωγής ποίησης και λαϊκού πολιτισμού.

Η σημερινή όμως Ελλάδα, γνωστή και ως φτωχή και άτιμος, χαρακτηρίζεται από σουβλάκια, σκουπίδια, φτώχια, φοροδιαφυγή, παράνομο πλούτο, επίδειξη, είναι βρώμικη, ρυπασμένη, παλιομοδίτικη, εναντίον κάθε νεωτερισμού, έχει κλειστά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας τις Κυριακές, αλλά ανοιχτά παντού αλλού, επικρατούν πολιτικοί βαρόνοι, οικογενειοκρατία, νεποτισμός, παρασιτισμός, διαπλεκόμενη τηλεόραση και δημοσιογράφοι, πανεπιστήμια κέντρα διερχομένων πολιτικών, ενδημεί κομματισμός στο έπακρο, καταρρέουσες υποδομές, λάθη επί λαθών, επαιτεία και τσαμπουκάς και άλλα πολλά και θαυμάσια.

Θέλουμε να ξαναβρεί η Ελλάδα όλα τα παλιά καλά στοιχεία της και μια νέα αξιοθαύμαστη ταυτότητα και να απαλλαγεί οριστικά από τη σημερινή αθλιότητα.

Αναζητούνται ηγέτες και όχι εμμονικά ανθρωπάκια και σκοταδιστές και καινοτομίες που θα ενθαρρύνουν το πολιτισμό και την Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου