Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ελλάδα, η χώρα των δυστυχισμένων εργαζομένων …

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται σε μία μόνον εργασία, η οποία τους αποδίδει, ανάλογα με τα προσόντα τους και τις επιδόσεις τους, ικανοποιητικές αποζημιώσεις, ώστε να μην χρειάζεται να αναζητούν και δεύτερη απασχόληση. Συμβαίνει επίσης να εργάζονται και τα δυο άτομα μιας οικογένειας σε μεγάλο ποσοστό, πράγμα που διευκολύνει το ανωτέρω συμπέρασμα.

Στην Ελλάδα συμβαίνει μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Δε γνωρίζουμε αν οι εργαζόμενοι έχουν υπερβολικά έξοδα ή απαιτούν μεγαλύτερα ποσά για να έχουν ικανοποιητική ζωή ή απλώς η αποζημίωση από μια εργασία δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί ευτυχώς η οικογένεια στις καθημερινές ανάγκες.

Τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα παράλογων δαπανών για την οικογένεια είναι η πληρωμή  - συνήθως μαύρα - χρήματα, για φροντιστήρια και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Σημαντικό πρόβλημα έιναι επίσης και οι ψηλές τιμές για καθημερινές ανάγκες, σε σχέση με τις απολαβές δηλαδή η αγοραστική δύναμη.

Πρόβλημα μεγάλο είναι επίσης ο ανορθολογικός τρόπος αύξησης των απολαβών γενικά με την ηλικία και όχι με τις ανάγκες –βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/03/blog-post_9498.html .  

Επί του θέματος αυτού είχαμε ασχοληθεί και στην ανάρτηση του 2007 – βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/08/blog-post_10.html .

Θα ασχοληθεί άραγε κάποιος κυβέρνηση σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών και της εργασίας ή θα αφήνουμε σε γελοίους πλούσιους καπιταλιστές κομμουνιστές να διαφεντεύουν τις ζωές μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου