Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ελλάδα, ο παράδεισος των δυναμικών φτωχοπρόδρομων …

Δεν ξέρω πόσοι συνέλληνες έχουν σκεφτεί για πολλά θέματα που αφορούν την Ελλάδα το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών μας.

Χαμένοι μέσα στην ευφορία των δεκαετιών από το 1981 και μέχρι τη ανώμαλη κρίση που ξεκίνησε το 2008, μάλλον μας έχουν διαφύγει πολλά θέματα που είναι μεν μπροστά τα μάτια μας, αδυνατούμε όμως να μελετήσουμε και να κατανοήσουμε τη σημασία τους και το βαθμό στον οποίο είναι υπεύθυνα (μετά από εμάς τους ίδιους βέβαια) για τα σημερινά χάλια μας.

Η άποψη μας θα γίνει ευκολότερα κατανοητή με ένα παράδειγμα.

Αλβανική οικογένεια με δύο μικρά παιδιά «βρίσκεται» στη Ελλάδα προς το τέλος της δεκαετία του 1980. Οι γονείς ανειδίκευτοι δουλεύουν σκληρά όπου βρουν, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Είναι η εποχή της οικοδομικής φρενίτιδας και κανείς αρμόδιος δεν ρωτά πώς βρέθηκες εδώ, ποιος είσαι και αν είσαι νομοταγής ή όχι. Με τον άλφα ή το β τρόπο αποκτούν άδεια εργασίας, βάζουν κάποια ένσημα ΙΚΑ, αλλά τα φέρνουν βόλτα και ο καιρός περνά.

Το μεγαλύτερο παιδί, δουλεύει σκληρά και διακρίνεται στο σχολείο. Το αγόρι δε θέλει να μάθει γράμματα, το σχολείο είναι κάτεργο και οι γονείς κλαίνε τη μοίρα τους, αν και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το κορίτσι δίνει Πανελλήνιες, περνά στην Ιατρική Θράκης και σε λίγους μήνες παίρνει μεταγραφή για την Ιατρική Αθηνών. Το κορίτσι πρέπει να παίρνει όπου να ναι πτυχίο Ιατρικής και θα είναι πλέον ιατρός. Και φυσικά χωρίς να πληρώσει τίποτε και ίσως η οικογένεια να παίρνει και επιδόματα.

Πείτε μου σας παρακαλώ σε ποια χώρα του κόσμου, η οικογένεια αυτή των παρανόμων Αλβανών θα είχε αυτή την ευκαιρία και αυτήν τη τύχη; Ακόμα και στην ιδία την Αλβανία του σημερινού εχθρού της Ελλάδος Ράμα και των άλλων ομοίων του!

Έχουμε πει από το 2008 ότι η Ελλάδα δικαιούται το Νόμπελ Ειρήνης (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/06/nobel.html και άλλες αναρτήσεις). Φυσικά κάνεις δεν μας ακούει.

Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι όμως ότι χάρις στις εξαιρετικά γενναιόδωρες πολιτικές της αδιαφορίας για τους νόμους, της απουσίας ελέγχων και της διάθεσης των περισσότερων πολιτών να αδιαφορούν για τα κοινά, κάθε φτωχοπροδρομος που έχει μέσα του ενέργεια και διάθεση για σκληρή δουλειά θα βρει στην Ελλάδα όλες τις τρύπες και τις ευκαιρίες να βελτιώσει τη ζωή του και να γίνει σε λίγα χρόνια ακόμα και  Έλληνας, Ευρωπαίος ή και πλούσιος.

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να ανθεί η φοροδιαφυγή, η κλοπή, ή χαμηλή ποιότητα, η παρανομία, η διαπλοκή, ο χρηματισμός, η αυθαιρεσία, η παράλογη ανοχή, η αδιαφορία, ο ευτελισμός, ο ωχαδερφισμός.

Δείτε γύρω σας και συγκρίνετε την Ελλάδα με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και θα πειστείτε πάραυτα, αν είστε από εκείνους που ακόμα αμφιβάλλουν.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Και θα τερματιστεί μόνο αν εκλείψει η άτιμη αυτή φάρα των πολιτικών που μας καταδυναστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου