Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέξη, τώρα που έγινε καθηγήτρια η κυρία σου, άφησε τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν όπως πρέπει …

Παραιτήθηκε και το Συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
×
Την παραίτησή τους δημοσιοποίησαν προ ολίγου τα μέλη του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά τις αντίστοιχες παραιτήσεις των Συμβουλίων σε ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Παν. Μακεδονίας.



«Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι δύο. Πρώτον, καθ’ όλην τη διάρκεια της θητείας μας, όλες ανεξαιρέτως οι διαδοχικές κυβερνήσεις έκαναν αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες επεμβάσεις και αλλαγές στο νόμο 4009/2011 («Νόμος Διαμαντοπούλου») βάσει του οποίου τα Συμβούλια εξελέγησαν. Με το ισχύον πλέον καθεστώς, θεωρούμε ότι τα Συμβούλια δεν έχουν κυριολεκτικά κανένα περιθώριο στοιχειώδους έστω προσφοράς και ο ρόλος τους έχει καταστεί καθαρά διεκπεραιωτικός» αναφέρουν στην παραίτησή του τα μέλη του Συμβουλίου του ΟΠΑ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 02.09.2016 : 20:02).

Τώρα που το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα και η κα Περιστέρα είναι πλέον καθηγήτρια στο ΕΜΠ, δεν έχεις κανένα λόγο αγαπητέ Αλέξη, εσύ και ο πληθωρικός υπουργός σου κ. Ν. Φίλης, να θέλετε να διοικείτε καθημερινώς τα πανεπιστήμια.

Ίσως δεν το έχεις ακόμα καταλάβει, λόγω της καθημερινής απασχολήσεώς σου με τις καταλήψεις, ότι τα πανεπιστήμια είναι και από το νόμο αυτοδιοικούμενα, αλλά και όλοι οι λογικοί άνθρωποι στον πλανήτη, τα αφήνουν απερίσπαστα να εφαρμόζουν τη δεοντολογία της αρμοστείας και της μοναδικής ενασχόλησης με την εκπαίδευση, και την έρευνα. Και οι πανεπιστημιακοί δεν είναι κομματόσκυλα και πολιτικά εξαρτήματα της κυβέρνησης και της διοίκησης.

Ελάτε στα συγκαλά σας.

Ο αγαπητός θείος σας ο κ. Παττακός ίσως σας ενφύσησε το ενδιαφέρον για το κεντρικό σχεδιασμό των πανεπιστημιακών πραγμάτων, αλλά και οι καιροί και οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Και ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσετε επί τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου