Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

7.500 μεταπτυχιακά στη μερική απασχόληση με μισθό 403 ευρώ …

Συνολικά 21.400 άτομα στην Ελλάδα με master και υψηλή εξειδίκευση είναι άνεργα


SHUTTERSTOCK

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της έρευνας της αγοράς εργασίας είναι ότι στην ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών, δηλαδή σε μία από τις πιο παραγωγικές ηλικιακές κατηγορίες, υπάρχουν σήμερα 10.400 άνεργα άτομα που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου.

Η κατάσταση που βιώνουν στα χρόνια της κρίσης οι άνεργοι ή οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκδοχές των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αλλά και μία από τις πιο οδυνηρές συνέπειες των αδιεξόδων που η ίδια η κρίση δημιούργησε για χιλιάδες άνεργους ή εργαζόμενους με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν 21.400 άτομα που αν και έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών εξακολουθούν να είναι άνεργοι (ΕΛΣΤΑΤ 2ο τρίμηνο 2016) και ταυτόχρονα υπάρχουν άλλοι 7.500 εργαζόμενοι οι οποίοι αν και είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:07:13, Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 07:00).

Είναι παράλογο να έχουμε τέτοιες εξελίξεις, όταν το σύστημα είναι εντελώς αντιεπιστημονικό;

Έχουμε επισημάνει ήδη το πρόβλημα της βιομηχανίας μεταπτυχιακών σπουδών – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/04/blog-post_23.html .

Τώρα ακούμε και άλλες προσφορές για δωρεάν σπουδές, ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, από το υπουργείο Παιδείας, με την χλιαρή αντιμετώπιση του προβλήματος από τα ΑΕΙ της χώρας.

Μάλλον οδηγούμαστε σε νέες περιπέτειες και φάμπρικες σπουδών χωρίς αντίκρισμα, και απόκτηση τίτλων σπουδών με μόνο στόχο τη κατάληψη ανωτέρων θέσεων (π.χ. διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ, διευθυντικών θέσεων στο ΕΣΥ κλπ..) και την εξασφάλιση επιμισθίων.

Η μόνη λογική οικονομική υποστήριξη των σπουδαστών μεταπτυχιακών τίτλων θα ήταν η χορήγηση δανείων και όχι η επιβάρυνση των φορολογουμένων για παρατάσεις των ετών σπουδών, δημιουργία τυπικών ελίτ και όχι ελίτ ουσιαστικών προσόντων, αναβολές στράτευσης κα.

ΥΓ: Το 1986 στο περίφημο ΜΙΤ, ως επισκέπτης, έμαθα ότι μεταπτυχιακές σπουδές νέων ανθρώπων επιδοτούσε η βιομηχανία, αφού ο υποψήφιος είχε εργαστεί επί 5-είτα στη συγκεκριμένη βιομηχανία και είχε επιλεγεί για τις περαιτέρω σπουδές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου