Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στο Δημόσιο «και οι τοίχοι έχουν αυτιά» …

Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το άρθρο «Στο Δημόσιο «και οι τοίχοι έχουν αυτιά» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 09.10.2016 : 20:20).


«Και οι τοίχοι έχουν αυτιά». Η φράση αυτή, την οποία φαντάζεσαι να ακούγεται ψιθυριστά σε κάποιο γραφείο, παραπέμπει στην κρυψίνοια και τη συνωμοτικότητα, στον φόβο και στην αγωνία μη βγει κάτι «παραέξω», όλα χαρακτηριστικά ενός συστήματος στο οποίο η αποκάλυψη τυχόν ατασθαλιών αποθαρρύνεται, όπου η καταγγελία της διαφθοράς γυρίζει συχνά μπούμερανγκ.
Είναι λοιπόν πανέξυπνη, σχεδόν «σατανική», η χρήση ακριβώς αυτής της έκφρασης υπέρ του σκοπού της πάταξης της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στο Δημόσιο …

Πολύ αμφιβάλλουμε για την επιτυχία του εγχειρήματα αν και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Άλλωστε και οι αναφερόμενες στο άρθρο προηγούμενες σχετικές πρωτοβουλίες δεν κατάφεραν να αλλάξουν την θλιβερή και άριστα οργανωμένη μαφιόζικη κατάσταση.

Εμείς έχουμε προτείνει εδώ και χρόνια άλλη προσέγγιση, αλλά προσκρούει στα άνομα συμφέροντα των μαφιόζων, τη αδυναμία των πολιτών να οργανωθούν εναντίον τις στυγνής εκμετάλλευσης και στη σύμπραξη των επί μέρους ηγεσιών με τη καθοδήγηση και προστασία του πολιτικού συστήματος.

Κανένας βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μόνον εμείς είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο δημόσιο και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η αναθεώρηση των κανόνων λειτουργίας μπορεί να έχει καταλυτικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς που χρήζουν άμεσης ανασυγκρότησης και οργάνωσης με βάση διεθνή πρότυπα. Η πρότασή μας είναι να αναθεωρηθούν οι κανόνες στους δυο νευραλγικούς τομείς προς όφελος των πολιτών. Αυτοί είναι της Υγείας (ΕΣΥ) και της Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Οι προτάσεις μας ουσιαστικά εμπεριέχονται στα σημειώματα μας το «× Εθνικό Σύστημα (όχι και τόσο) Υγείας …» (http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/12/blog-post_3.html), το «Τι είναι τελικά τα νοσοκομεία στην Ελλάδα …» (http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/11/blog-post_9.html) και το «Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν διακρίνονται διεθνώς …» (http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/11/blog-post_5.html ).

Ελπίζουμε να ακουστούμε. Και ελπίζουμε να ακούσουμε και άλλες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου