Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Αξιοποίηση πιθανών πλουτοπαραγωγικών πηγών …

Πριν πολλά χρόνια ο βυθός του νοτίου Ευβοϊκού (περιοχή Ωρωπού, Ερετρίας, Αγίων Αποστόλων, Αλμυροποτάμου κλπ.) συντηρούσε αποικίες αχιβάδων, πίνες και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς, που είναι εξαιρετικά για κατανάλωση.

Συντηρούσε επίσης και αποικίες μικρών καραβίδων που ήταν εξαιρετικό δόλωμα για τους ψαράδες της περιοχής.

Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά πρόνοια ορθής διαχείρισης και τα αποθέματα μειώνονταν συνεχώς έως ότου σχεδόν εξαφανίστηκαν, βοηθούσης και της αστικής ρύπανσης.

Προσπάθειες δικές μας να πείσουμε το ΕΛΚΕΘΕ να ασχοληθεί με το θέμα δεν καρποφόρησαν. Ακόμα κανείς τοπικός παράγων δεν έδειξε ενδιαφέρον  για τις πλουτοπαραγωγικές αυτές πηγές και έτσι τα πράγματα βρίσκονται στο σημερινό σημείο. Της πλήρους αδιαφορίας.

Είμαστε της άποψης ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά και γρήγορα και να αναζητηθούν λύσεις αξιοποιήσεως.

Τα ίδια πράγματα μπορεί να πει κανείς και για την περιοχή των Καμμένων Βούρλων που παρήγαγε χτένια (ΣΣ: Η επικοινωνία μας στις αρχές του 2016 με το δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη είχε το γνωστό αποτέλεσμα. Άκρα του τάφου σιωπή.).

Θα επικοινωνήσουμε – αν βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να πολεμάμε με αόρατους αρμοδίους - και πάλι με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕΛΚΕΘΕ, με την ελπίδα να υπάρξουν εξελίξεις.

Δείτε αν θέλετε το σχετικό κατά την άποψή μας άρθρο "Σημάδια αναγέννησης στον κόλπο Ελευσίνας", μια και εκεί παράγονται μεγάλες ποσότητες οστρακοειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου