Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Βουλή όργανο κομματικών σκοπιμοτήτων …

Διαβάσαμε το άρθρο των κκ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΤΗΝΙΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ «Ένα σύστημα συντάξεων για τις νέες γενιές» στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 11.12.2016) και μας έκανε πολύ καλή εντύπωση.

Δεν είμαστε ειδικοί αλλά η πρόταση φαίνεται να έχει μια στέρεη λογική και επιχειρηματολογία, που αξίζουν περαιτέρω μελέτης και οδηγούν σε λογική λήψης αποφάσεων.

Έτσι κάναμε και σκέψεις για το ρόλο ης Βουλής των Ελλήνων και το ρόλο της.

Η Βουλή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα με την παρούσα κυβέρνηση, έχει καταντήσει απροκάλυπτα κομματικό όργανο και άντρο λήψης αποφάσεων που συχνά πυκνά δεν έχουν καμιά σχέση με τις προσδοκίες της κοινωνίας και την πραγματικότητα και οπωσδήποτε με το μέλλον του τόπου και την ισονομία των Ελλήνων πολιτών.

Η Βουλή πρέπει να είναι πεδίο διαβουλεύσεων μεταξύ των βουλευτών, με τη συνδρομή επιστημόνων και ειδικών, που αγωνίζονται να κατανοήσουν το παρόν, να διαβλέψουν τις μελλοντικές εξελίξεις και να σχεδιάζουν αποτελεσματικές ρυθμίσεις προς όφελος όλων. Στόχος τους πρέπει να είναι η λειτουργία ενός ενάρετου κύκλου όπως έχουν επιτύχει χώρες όπως η Νορβηγία και η Ελβετία (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4668.html ).

Από τις διαβουλεύσεις αυτές θα προκύπτουν οι προδιαγραφές νομοσχεδίων που θα επεξεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία και, μετά από συστηματικές διαβουλεύσεις και με τους πολίτες, θα εισάγονται προς ψήφιση, για να γίνουν νόμοι του κράτους.

Η Βουλή δεν πρέπει να νομοθετεί επί προτάσεων προτεινόμενων από υπουργούς και συντεχνίες (χωρίς να αποκλείεται και αυτή η διαδρομή), αλλά να πρωτοστατεί στη διαμόρφωση καλής νομοθεσίας υπέρ των πολιτών και τη εξελίξεως της κοινωνίας.

Θα μας ακούσει άραγε κανείς; Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης για παράδειγμα; Τα κόμματα; Ο πολιτικός κόσμος; Η πνευματική ηγεσία;  Οι ειδικοί επιστήμονες, όπως συνταγματολόγοι και άλλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου