Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επιχειρήσεις και εφορία σε... ζωντανή σύνδεση …

Την υποχρέωση να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα δεδομένα όλων των τιμολογίων, των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και των λοιπών φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν έχουν από το επόμενο έτος πάνω από 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας.

Δείγμα χαρτοβασιλείου και υπολογιστών  
Η αποστολή των δεδομένων των εκδιδόμενων φορολογικών στοιχείων στη ΓΓΔΕ είναι υποχρέωση καθολική, δηλαδή ισχύει για όλα τα τιμολόγια, τις αποδείξεις και τα λοιπά φορολογικά στοιχεία, ανεξαρτήτως εάν εκδίδονται χειρόγραφα, μηχανογραφικά ή μέσω φορολογικών ταμειακών μηχανών ή άλλων ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 69 του νέου πολυνομοσχεδίου των υπ. Οικονομικών και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, από την 1η-1-2017 τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες θα έχουν την υποχρέωση διαβίβασης στη ΓΓΔΕ όλων των δεδομένων των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων-στοιχείων, ανεξαρτήτως της μεθόδου έκδοσης αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη αυτή συνεπάγεται και την on line διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της ΓΓΔΕ, ώστε η διαβίβαση των δεδομένων των εκδιδόμενων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών να πραγματοποιείται αυτόματα κατά την έκδοση των συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων.


Οι λεπτομέρειες και η έκταση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, οι ειδικότερες υποχρεώσεις των φορολογουμένων, η διαδικασία και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαβίβαση, την ασφάλεια και την επεξεργασία των δεδομένων θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:11:49, Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 11:48).

Επί τέλους. Αλλά πρόκειται για το θέατρο του παραλόγου.

Ο σχετικός νόμος είναι σε ισχύ από το 2011 και ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου.

Τώρα αποκτά λεοντή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και οι ελεύθεροι  επαγγελματίες πρέπει να ανάψουν πολλά κεριά στις κυβερνήσεις που δεν τον εφάρμοσαν και έτσι αποκόμισαν πολλά, πάρα πολλά οφέλη και χρήματα από το 2011 μέχρι σήμερα.

Ελπίζουμε να μην αποτελεί άλλοθι και πρόσκληση για τη μη εφαρμογή του νέου νόμου η παραπομπή σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών, αν και πολύ το φοβόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου