Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Δημιουργία πάρκου υψηλών οικολογικών προδιαγραφών στο δήμο Χολαργού Παπάγου …

Η περιοχή προς τον Υμηττό, μετά τη οικιστική ζώνη του δήμου Παπάγου - Χολαργού είναι δασική, κάηκε πριν λίγα χρόνια, δενδροφυτεύτηκε και αναγεννάτε αργά, αλλά σταθερά.


Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια εγκαταλελλημένη περιοχή, μάλλον δυσπρόσιτη, με πολύ λίγους επισκέπτες, ουρητήριο κυρίως ταξιτζήδων, τόπος εκπαίδευσης και αναψυχής σκύλων και των αφεντικών τους, διαθέτει αυθαίρετη πίστα εξάσκησης μοτοσικλετιστών και λογικά αναμένει ως ξέφραγο αμπέλι, τους επόμενους εμπρηστές της.

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει υποχρέωση και καθήκον να φροντίσει την περιοχή, να την αναπλάσει, να την κάνει ελκυστική και να την αξιοποιήσει προς όφελος των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών που μπορεί να προσελκύσει.

Πρώτο βήμα θα ήταν α έκκληση προς του κατοίκους του δήμου να την επισκέπτονται και να την φροντίζουν όσο είναι δυνατόν. Να οροθετηθούν μονοπάτια περίπατου με μερικά παγκάκια για τους αδυνάμους, εξασφαλίζοντας επί πλέον στοιχειώδη απομάκρυνση όλων των καταλοίπων βρωμερών επισκεπτών.

Επόμενο βήμα θα ήταν η προκήρυξη ενός διαγωνισμού ιδεών ανάπλασης και διαμόρφωσης της περιοχής ώστε να γίνει ελκυστική και ευχάριστη. Ο διαγωνισμός θα μπορούσε να γίνει μεταξύ των σχολείων του δήμου, αφού πρώτα τα σχολεία πηγαίνουν εκεί για περίπατο και επίσκεψη και επί τόπου διαπίστωση των δυνατοτήτων της. Θα μπορούσε επίσης να προκηρυχθεί αργότερα (π.χ. 6 μήνες μετά) διαγωνισμός μεταξύ επαγγελματιών.

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω. Αρκεί να πειστεί ο κ. δήμαρχος ότι πρέπει να απασχοληθεί σοβαρά με τις δυνατότητες του δήμου.

Πρόθυμοι να ακούσουμε και άλλες προτάσεις.
Δημοσίευση σχολίου