Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Άνευ προηγουμένου εκ των έσω, επίθεση εναντίον της Ελληνικής γλώσσας …

Όλα τα ΜΜΕ θεωρούν πλέον φυσικό να προβάλλουν εκπομπές με ονόματα κυρίως στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα όλοι οι παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, ομιλητές, επιστήμονες, καθηγητές, γλάστρες, ηθοποιοί και τέλος πάντων όλοι σχεδόν όσοι εμφανίζονται στα κανάλια της τιβί και ακούγονται από τα ραδιόφωνα εκστομίζουν συχνά πυκνά αγγλικές λέξεις. Προφανώς με τη ελπίδα να καταδείξουν την ανωτερότητά τους, τις εξαιρετικές σπουδές τους και την ικανότητα χειρισμού ξένων γλωσσών.

Από αυτή τη μάδα δεν έχει ξεφύγει ακόμα και ο εκλεκτός πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας,

Συνδυάστε την κατάσταση αυτή με τη σχεδόν αποκλειστική χρήση κλισέ ή άλλως τυποποιημένων φράσεων, σε συνδυασμό με ατάκες πάσης φύσεως και κυρίως ποδοσφαιρικές και έχουμε το τέλειο έγκλημα.

Έχουμε υποστηρίξει ότι στα ΜΜΕ και όχι μόνον, χρησιμοποιούνται ευρέως λεγκοφράσεις. – βλέπετε  http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/08/blog-post_16.html , αλλά κανείς δε συγκινείται ή κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Κάνουμε και πάλι έκκληση σε όλους τους εναπομείναντες πνευματικούς ανθρώπους της Ελλάδος και τους κοιμώμενους (;) φορείς όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Ιδρυμα Τριανταφυλλίδη και το καθ’ ύλην αρμόδιο, το εκπληκτικό ΕΣΡ και όλους όσους έχουν ακόμα γνήσια αντανακλαστικά, να αντιμετωπίσουν τον εκχυδαϊσμό της γλώσσας και να πολεμήσουν την ύπουλη λαίλαπα.
Δημοσίευση σχολίου