Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Κούρσα εξοπλισμών στην περιοχή του Αιγαίου … 

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ σχεδιασμοί της Άγκυρας για αγορά πολλών F35,  επιθετικών αεροπλάνων 5ης γενεάς εξ ΗΠΑ, για τα οποία η Τουρκία είναι και συμπαραγωγός χώρα, αν και για πολύ μικρό τμήμα τους.


  Τουρκικό F35 (;)  a12-36894g002_f-35a__main www.f35.comglobalparticipationturkey 8 Δεκ 2016
Η προμήθεια αυτή λένε οι ξερόλες δημοσιογράφοι, αλλά και μερικοί σοβαροί «αναλυτές» των πραγμάτων – και η λογική δυστυχώς - ότι θα μεταβάλλει άρδην την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και η Ελλάδα θα βρεθεί με παλαιά και ακατάλληλα να αντιμετωπίσει την απειλή αεροπλάνα. Τα οποία έτσι και αλλιώς πρέπει να αναβαθμίσει ξοδεύοντας ίσως και πλέον του ενός δισεκατομμυρίου $, κοινώς ντόλαρς. Εναλλακτικά για να υπάρχει ισορροπία, μάλλον θα πρέπει να αγοράσουμε  25-30 αεροπλάνα, αξίας όμως πολλών δις $.

Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποια λύση θα βρουν οι εγκέφαλοι των Ενόπλων Δυνάμεων και η κυβέρνηση των Ελλήνων.

Ελπίζουμε όμως οι αρμόδιοι να μελετήσουν και εναλλακτικές λύσεις, ας πούμε συστοιχίες πυραύλων, χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια και το ύψος της σχετικής δαπάνης. Ούτε και φυσικά το είδος των συμφωνιών που πρέπει να γίνουν με πιθανούς προμηθευτές και κυβερνήσεις φίλιων δυνάμεων.

Η σημερινή τακτική των Τούρκων είναι να παραβιάζουν συστηματικά τον ελληνικό εναέριο χώρο και ακόμα το FIR και τα θαλάσσια σύνορα και οι Έλληνες να αναγκάζονται να διαθέτουν αντίστοιχων ικανοτήτων αεροσκάφη για αναγνώριση και εικονικές αερομαχίες. Δηλαδή μετέχουμε εκόντες άκοντες σε επικίνδυνα και μεγάλων δαπανών παιχνίδια, που δεν οδηγούν πουθενά.

Ελπίζω οι αρμόδιοι να ψάχνουν συστηματικά για αποτελεσματικές εναλλακτικές στρατηγικές και τακτικές. Παράλληλα με την δημιουργία τηλεματικών εργαλείων αποτροπής των εικονικών, δοκιμαστικών ή πραγματικών επιθέσεων και εξουδετέρωσης των επιχειρησιακών ικανοτήτων της γείτονος και κάθε άλλου κακόβουλου γείτονα.

ΥΓ: Το πρωί της 5ης /12/16) κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Τουρκία έθεσε σε τροχιά νέο δορυφόρο με πολλές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων και ελέγχου όλης της Ελληνικής επικράτειας.  

ΥΓ: Λογικά βέβαια τα ίδιες σκέψεις με εμάς κάνουν και οι αγαπητοί μας εχθροί Τούρκοι. Κάτι που πρέπει επίσης να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και να ανασχεδιάσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου