Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Η μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών και η νομιμότητα …

Θεωρήθηκε μεγάλη νίκη της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης η απόφαση για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Και ως συνέπεια, η ηθικά τραυματισμένη γείτων Τουρκία, εκδικείται την Ελλάδα – όχι τη Δικαιοσύνη της – με απειλές βίας, αντίποινα (;) και παραβιάσεις των Ελληνικών χωρικών υδάτων, απειλές εναντίον της Συνθήκης της Λοζάνης και άλλα τα οποία αναμένονται, ίσως και σκλήρυνση στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού, όπου η Τουρκία είναι εισβολέας και έχει στην κατοχή της το μισό περίπου του Κυπριακού εδάφους! Πλήρης παραλογισμός, αλλά δυστυχώς σιωπηλά διεθνώς αποδεκτός, από εχθρούς και φίλους!

Η μη έκδοση δεν σημαίνει προφανώς αθώωση των τυχόν αξιόποινων πράξεων των 8 στρατιωτικών. Αυτό που δεν λέγεται από κανένα και σε καμιά πρωτεύουσα, είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα με τους 8.

Η λογική λέει ότι θα πρέπει να προσαχθούν σε δίκαιη δίκη και να αντιμετωπίσουν το κατηγορητήριο. Η ποινή θα εκτίεται σε μια από τις χώρες που θα συμμετέχουν στο διεθνές δικαστήριo.

Η λογική επίσης λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένα διεθνές δικαστήριο – ίσως υπό την ευθύνη του ΟΗΕ – του οποίου όλοι να σέβονται και να αποδέχονται τις αποφάσεις. Εκεί θα πρέπει να δικαστούν οι 8 Τούρκοι και όσοι άλλοι στο μέλλον αντιμετωπίζουν τέτοιες κατηγορίες. Πάντως δεν πρέπει να απαλλαγούν αυτομάτως των κατηγοριών που τους βαρύνουν.

Άλλες απόψεις, πάντοτε ευπρόσδεκτες.
Δημοσίευση σχολίου