Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ανακύκλωση σε κάθε χρώμα και κάθε προϊόν …

Τη στιγμή που οι Αθηναίοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ μπλε και πράσινου κάδου –και μάλιστα με αμφισβητούμενη επιτυχία– στις Βρυξέλλες, την «πρωτεύουσα» της Ευρώπης, οι πολίτες πρέπει να διαχωρίζουν τα βασικά απορρίμματά τους σε επτά διαφορετικού χρώματος σακούλες και να διαχειρίζονται τα υπόλοιπα με συγκεκριμένο τρόπο.


Το μοντέλο ανακύκλωσης των Βρυξελλών, που λίγο ή πολύ επαναλαμβάνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, δείχνει τον δρόμο που κάποια στιγμή θα πρέπει να ακολουθήσει και η χώρα μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, 02.01.2017).

Και εμείς;

Τα κάνουμε όλα με μεγάλη καθυστέρηση, μίζερα, αργά, βασανιστικά, όταν έχουμε  φθάσει πια στο απροχώρητο, όταν μας εγκαλούν όλοι για την αβελτηρία μας και την ανικανότητά μας, όταν πέσουν πρόστιμα από την ΕΕ και όταν «την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι».

Θαυμάσια.

Το άρθρο περιγράφει μάλλον, μέλλον μας.

Ναι αυτό που πρώτα θα το λοιδορήσουμε, θα το πολεμήσουμε, θα το εξευτελίσουμε, θα το απαξιώσουμε και εκόντες άκοντες θα το εφαρμόσουμε πολλά χρόνια αργότερα. Όπως άλλωστε κάνουμε με όλες τις προσπάθειες ανακύκλωσης, διαχείρισης των απορριμμάτων, επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων, διαχείρισης των τοξικών απόβλητων και του εθνικού μας πλέον σκοπού, να γεμίσουμε τη τουριστική Ελλάδα, με σκουπίδια από άκρου εις άκρον.
Δημοσίευση σχολίου