Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ελάχιστες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που δεν «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο …

Σχεδόν όλες οι βασικές συναλλαγές των φορολογουμένων θα γίνονται αποδεκτές από την εφορία, όπως οι δαπάνες στα σούπερ μάρκετ, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα, οι δαπάνες εκπαίδευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κ.λπ.



Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν την έκπτωση φόρου πρέπει οι πληρωμές να γίνονται είτε μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών είτε μέσω e-banking. Από την υποχρέωση χρησιμοποίησης πλαστικού χρήματος εξαιρούνται οι φορολογούμενοι ηλικίας άνω των 70 ετών και όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να μαζεύουν τις χάρτινες αποδείξεις … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 06:42, 14 Ιανουαρίου 2017).

Να το πιστέψουμε; Πάνε τουλάχιστον 20 χρόνια συζητήσεων για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και τώρα φαίνεται ότι «κάτω από τη μπότα των δανειστών» το πολιτικό σύστημα κάνει τα ξινά γλυκά και υποσχέθηκε να το εφαρμόσει. Αφού πρώτα άφησε ασύδοτους όλο αυτό το χρονικό διάστημα τους φοροφυγάδες και τους φοροκλέπτες να αλωνίζουν και να πλουτίζουν.

Αλλά υπάρχουν πολλές τρύπες – όπως η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΤΑΞΙΣ - ακόμα και δεν φαίνεται να θέλουν να τις κλείσουν. Διαβάστε προτάσεις μας στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html και θα καταλάβετε. Και δεν είναι οι μόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου