Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Τα Αρχαία Ελληνικά στο προσκήνιο …

Μας προξενεί πολύ καλή εντύπωση η ενασχόληση του συνεργάτη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου, με το θέμα της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών (ΑΕ) στην εκπαίδευση.

Πολλή καλή εντύπωση μας προξενεί επίσης το ενδιαφέρον των άγνωστων που εκθέτουν απόψεις και συμβάλλουν, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων συμμετοχής και σχολιασμού που διαθέτει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Προτείνω να δημιουργηθούν - ας τους ονομάσουμε - Όμιλοι Μελέτης Αρχαίων Ελληνικών. Χρειάζονται βέβαια πολύ καλοί γνώστες της ΑΕ και εμφορούμενοι από το πάθος για το αντικείμενο. Και ας ενταχθούν σε αυτές, όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται.

Δείτε το παράδειγμα των Ωδείων. Διδάσκουν κλασσική μουσική στο ίδιο ακροατήριο που απευθύνονται και τα ΑΕ. Πιστεύω και με επιτυχία.
Ας ακούσουμε και άλλες απόψεις. Και ας αφήσουμε στην αμάθεια τους και την έλλειψη ενδιαφέροντος όσους τα πολεμούν. Σημειώστε ότι δεν γνωρίζω ΑΕ, αλλά γαλουχήθηκα και εγώ στο σχολείο, με τις αρχές και τις ιδέες τους.
Δημοσίευση σχολίου